Ethiek & esthetiek in yoga

yoga dag

Wat je keuze om met yoga te starten ook is.., je gezondheid, portemonnee en de Aarde zijn je dankbaar.

In de geschiedenis van yoga, is de beoefening altijd al verankerd geweest in de tradities van verbinding met de Aarde en het universum, de flora en fauna als ook met de Mens. De hype voorbij, zijn yogastudio’s en -scholen van nu bezig met duurzamere en ook steeds betere betaalbare vormen van energie, yogakleding en -accessoires, als ook verantwoord voedsel en vocht.

Looks good, feels good
Ook het besef voor wat betreft yogakleding is gegroeid; voor goedkope meuk hier betaalt elders op de wereld iemand anders toch de -hoge- prijs. We willen weliswaar mooie yoga-wear, dat comfortabel zit én het goed doet op Facebook en Instagram, maar ook dat we het met een schoon geweten kunnen dragen. Die omslag is duidelijk zicht- en voelbaar.

Mooie voorbeelden genoeg, zoals de yoga-wear van Lulumon dat een voorbeeld wil worden voor de yogawereld als het gaat om faire kleding. Maar ik kreeg onlangs NUNU in beeld: fantastisch! Het Belgische merk van Noenoe Roevens weerspiegelt dat heerlijk minimalistische dat veel Belgische designers kenmerkt; less is certainly not a bore! Het ziet er niet alleen goed uit, het voelt ook super:
Renew Prime is een duurzame stof gemaakt van polyamidedraad van 100% gerecyclede materialen; het is zeer elastisch, ademend, ondersteunt je spieren en behoudt prima vorm. Kortom, veel vrijheid en comfort zonder dat je je zorgen hoeft te maken over over-exposure, als je begrijpt wat ik bedoel.

yoga dag yoga dag
Alle foto’s: NUNU Active Wear

Hetzelfde gaat op voor materialen. Yogamatjes van recycled rubber, omslagen van recycled fleece en handdoeken van bio-katoen zijn volop beschikbaar. Ook duurzame yogatassen hebben we gezien!

In the long run
Op lange termijn maak je als yogi of yogini naar alle waarschijnlijkheid (psychologie van de koude grond wellicht) andere keuzes met betrekking tot wat je eet, wat je koopt en ben je -indirect of niet- ook wereld van je naasten aan het veranderen. (Ook goed gedrag is besmettelijk, volgens psychologen.)
Er ligt zoveel wijs- en schoonheid in het goed voor jeZelf zorgen… En, via je keuzes voor hetgeen je koopt en doet, ben je ook de wereld van anderen -veel verder weg in de wereld – aan het veranderen. Kan het nog mooier?

Enjoy & Do Good
Het is mogelijk om een meer bewuste lifestyle te adopteren en -toch- met volle teugen te genieten van het leven wat je wilt. Hoe zeer wil je het? Een lifestyle vol Yoga helpt je daarbij, en natuurlijk, op DeBetereWereld.nl vind je al 8 jaar de inspiratie om je op weg te helpen.
Doe je mee?  (Laat je zien op IG en Facebook met de tag #EnjoyDoGood en we verbinden ons graag met je!)

Namasté,
Erwin – red.

Meer yoga:
>  Meer dan 35 events in NL op Yoga Dag Nederland

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *