Ontdek de pure smaak van Euroma Ras el Hanout (+recept)

Euroma-specerijen-ontdek-smaak-werelds-original-spices-blijfontdekken

Het beste van de winkel!

Ras el Hanout betekent letterlijk “beste van de winkel” . Het is een populaire Marokkaanse specerijenmelange die in geheel Noord Afrika wordt gebruikt en warm en intens van smaak is. Heerlijk voor Tajines, couscous en op vleesgerechten.

Euroma-specerijen-ontdek-smaak-werelds-original-spices-blijfontdekken

Eten zoals in Marokko: Eten is in Marokko een zeer sociaal gebeuren en daarmee een belangrijk deel van de marokkaaanse cultuur. De Keuken kent een lange traditie en heeft vele invloeden ondergaan. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper,gember, saffraan en kurkuma. Kip word het meest gegeten in Marokko maar natuurlijk ook lamsvlees. Couscous is het bekendste Marokkaanse gerecht. Gerechten worden vaak in Tajine bereid. Ga nu zelf aan de slag en ontdek de pure smaak van Original Spices, ook als vegetarisch gerecht heel erg leuk en lekker om te maken.

Recept: Tajine met kip
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Personen: 6

Ingrediënten

  • 400 gram kippendijfilet (kan vervangen worden door een vleesvervanger)
  • 4 wortels
  • 4 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • hand vol verse koriander
  • 1 sjalotje
  • 1 liter kippen bouillon
  • 2 el Ras el Hanout by Jonnie Boer
  • 2 cm gember
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 3 grote tomaten

Euroma-specerijen-ontdek-smaak-werelds-original-spices-blijfontdekken

Bereidingswijze

  • Snijd de kip in stukken van ongeveer 4 cm en bak deze aan in de pan met wat olijfolie. haal de kip uit de pan als deze bruin is.
  • Snijd de wortel, aardappel en ui, tomaat en gedroogde abrikozen in grove stukken.
  • Doe de knoflook, rode peper, sjalot en gember in een keuken machine of vijzel en hak tot een fijne kruiden pasta.
  • Doe deze pasta in de pan waar zojuist de kip in heeft gezeten en doe de Ras el Hanout erbij. Bak dit aan voor 4 min.
  • Voeg vervolgens de grof gesneden groenten, kip en de bouillon erbij en laat dit 2 uren sudderen. Evt. zout naar smaak toevoegen.
  • Om het af te maken kan je er couscous bij serveren met wat verse koriander.

 

Euroma-specerijen-ontdek-smaak-werelds-original-spices-blijfontdekken

Meer leuke recepten van Original Spices?

Lees ook:
> Original Spices, wees kritisch op je specerijen!
> Stressssss: Dit is er tegen te doen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.