Beste pannenkoekenpan volgens ons onderzoek
Laatst bijgewerkt op 5 november 2024
Laatste update op 5 november 2024
Pannenkoeken, pannenkoeken en nog eens pannenkoeken. Elke pannenkoek smaakt net een beetje anders, maar is hoe dan ook een ware smaaksensatie. Tegelijkertijd is het bereiden van pannenkoeken ook nog een waar feestje. Erg leuk om te doen met bijvoorbeeld je kinderen of vrienden. Vind je het zelf ook heerlijk om pannenkoeken te eten? Dan kun je het bereiden hiervan nóg makkelijker en leuker voor jezelf maken: door een goede pannenkoekenpan te kopen. Het team van Debeterewereld.nl is alvast op zoek gegaan naar de beste pannenkoekenpan van 2024. Daarover kunnen we het volgende verklappen: de DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan is de beste pannenkoekenpan. Met alle dank aan de diameter van 24 cm, de veelzijdigheid (voor alle warmtebronnen geschikt) en de uitmuntende kwaliteit!
Top 10 beste pannenkoekenpan 2024:
Uitgelicht: 5 beste pannenkoekenpannen
1. DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan
Uit onze test is gebleken dat de DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan de beste pannenkoekenpan van 2024 is. Zoals de naam al aangeeft, kun je deze pan voor alle mogelijke pannenkoeken gebruiken. Inclusief heerlijke crêpes dus! Deze pan heeft de perfecte diameter (24 cm), maar is eventueel ook in een maatje groter (30 cm) te verkrijgen. Aan jou de keus. Je geniet hoe dan ook van de gewenste veelzijdigheid, aangezien deze pan voor alle warmtebronnen geschikt is. Ook voor bijvoorbeeld een inductie kookplaat en keramische kookplaat. Deze pan is bovendien van staal gemaakt. Dit materiaal is tegen een stootje bestand en is relatief zwaar. Dit kan het iets lastiger zijn om deze pan op te tillen, maar dat went ongetwijfeld snel. Uit het gewicht komt de robuustheid van deze pannenkoekenpan in ieder geval duidelijk naar voren. Deze pan kost je niet overdreven veel geld, gaat jarenlang mee en wordt zeer goed beoordeeld door huidige gebruikers! Al met al voor ons voldoende reden om de DeBuyer Mineral B Element Crêpe- en Pannenkoekenpan uit te roepen tot de beste pannenkoekenpan van 2024.
2. GreenPan Essentials pannenkoekenpan 24cm
De GreenPan Essentials pannenkoekenpan 24cm is de beste pannenkoekenpan voor inductie. Doordat deze pan de warmte perfect geleid, geniet je binnen mum van tijd van een heerlijke pannenkoek. Uiteraard ook dankzij de snelle werking van je inductie kookplaat. Ook deze pan heeft een diameter van 24 cm, ligt heerlijk in de hand en stelt je makkelijk in staat om heerlijke pannenkoeken te bereiden. Overigens kun je ‘m ook in een maatje groter (28 cm) bestellen. Deze pan is volledig PFAS vrij en ook dat spreekt ons testpanel uitermate aan. Wij zijn een groot voorstander van PFAS vrije pannen, mede met het oog op het milieu en je gezondheid. Deze pan is vaatwasserbestendig, warmte dus razendsnel op en heeft een bakoppervlakte dat bestand is tegen metalen spatels. Wel zo handig als een dergelijke spatel onderdeel uitmaakt van je keukengerei set. Ook voor de GreenPan Essentials pannenkoekenpan 24cm betaal je een meer dan interessante prijs!
3. Renberg Pannenkoekpan
De Renberg Pannenkoekpan is, volgens ons testpanel, de mooiste pannenkoekenpan. Tegelijkertijd is het ook één van de goedkoopste varianten. Deze eretitel heeft de pan voornamelijk aan de kleurstelling te danken. Zoals je op de productfoto kunt zien, is ‘ie in een soort van mintkleur uitgevoerd. Volledig anders dan bij andere pannenkoekenpannen, waardoor deze pan al snel dé blikvanger in je keuken is. Deze pan heeft een diameter van 24 cm, ligt perfect in de hand en is van geperst aluminium gemaakt. Dit maakt deze pannenkoekenpan voor alle kookplaten geschikt, inclusief inductie. Je geniet van een fijne antiaanbaklaag, een vrij lange handgreep en een uitmuntende kwaliteit. Dat je hier nog geen €20 voor hoeft te betalen, vinden wij zodoende ongekend. Spreekt de mintachtige kleur je nou niet helemaal aan? Je kunt de Renberg Pannenkoekpan in nog eens 4 andere kleuren bestellen. Check direct de unieke kleuren en schaf deze pannenkoeken direct in de gewenste kleur aan!
4. Tefal XL Force Pannenkoekpan
De Tefal XL Force Pannenkoekpan is een geweldige pannenkoeken van Tefal. Deze pan is voor alle warmtebronnen met uitzondering van inductie geschikt. Als je een inductie kookplaat hebt, zou je dus voor één van bovenstaande varianten moeten kiezen. Bij deze pannenkoekenpan geniet je in ieder geval van een unieke samenstelling; kijk maar eens naar de diepte. Dit is een extra diepe pannenkoekenpan, waardoor je ook dikkere pannenkoeken kunt maken. Bijvoorbeeld pannenkoeken met kaas, ham, spek, ananas, champignons en talloze andere ingrediënten. Smullen maar. De Tefal XL Force Pannenkoekpan heeft een diameter van 25 cm en is daarmee net iets groter dan bovenstaande varianten. Deze pan is in ieder geval van een stevige, ergonomische handgreep voorzien, is van een absolute topkwaliteit en heeft een ontzettend duurzame coating. Deze coating gaat tot wel 2 keer zo lang mee als de standaard Tefal coating. Doe hier je voordeel mee en schaf deze geweldige Tefal pannenkoekenpan direct aan.
5. MAYSTERNYA Gietijzeren Pannenkoekenpan
De MAYSTERNYA Gietijzeren Pannenkoekenpan is de beste gietijzeren pan voor pannenkoeken. Doordat deze pan van gietijzer is, is ‘ie tegen een forse stoot bestand en weegt ‘ie relatief veel. Dit maakt het des te leuker – en uitdagender – om een pannenkoek in de lucht te gooien en weer in de pan op te vangen. Deze pan heeft een diameter van 24 cm, is voor alle warmtebronnen geschikt en beschikt over een prachtige handgreep. Deze handgreep ligt ook nog eens heerlijk in de hand en blijft te allen tijde koel. Deze pannenkoekenpan is ook nog 100% PFAS vrij, is ook geschikt voor het maken van een crêpe én voor het maken van flensjes. Je kunt dus alle kanten op met de MAYSTERNYA Gietijzeren Pannenkoekenpan. Ondertussen geniet je ook nog van een prima kwaliteit, maar je moet wel iets meer geld betalen voor déze pan dan voor andere pannen. Dankzij het forse gewicht is dit hoe dan ook een pan die een extra dimensie aan het bakken van pannenkoeken toevoegt.
18 uur onderzoek verricht
60+ pannenkoekenpannen bekeken
90 beoordelingen van andere gebruikers doorgenomen
Waarom hoort een pannenkoekenpan bij een betere wereld?
Bij Debeterewereld.nl zijn wij gek op een gezonde leefstijl, lekker eten én de juiste pannen. Zo hebben wij eerder al onderzoek gedaan naar de beste PFAS vrije koekenpan, beste RVS koekenpan, beste inductie koekenpan en beste gietijzeren koekenpan. Hier moest nog één pan aan toegevoegd worden: de beste pannenkoekenpan. Ook daar hebben we nu dus onderzoek naar gedaan.
In onze ogen hoort zo’n pan absoluut bij een betere wereld. Je maakt hiermee eenvoudig de lekkerste pannenkoeken, je geniet van veel gemak én je geniet ook nog van gezond eten. Want ja, pannenkoeken zijn op meerdere manieren goed voor je gezondheid. De pannenkoeken bevatten bijvoorbeeld veel koolhydraten, waardoor je optimale sportprestaties kunt leveren. Al met al vinden wij dat in een Nederlandse keuken een goede pannenkoekenpan niet mag ontbreken!
Pannenkoekenpan kopen? Hier moet je op letten!
Een pannenkoekenpan is geweldig, zowel voor jong als oud. Hoe leuk is het om met je kinderen heerlijke pannenkoeken te bakken? Of hoe leuk is het om voor visite heerlijke pannenkoeken op tafel te zetten? Met andere woorden: je hebt een goede pannenkoekenpan nodig. Daarvoor wijzen wij je dus op de 10 bovenstaande varianten.
Maar, wat is nou voor jóu de beste pannenkoekenpan? Dit is volledig van je wensen en situatie afhankelijk. Neem daarom onderstaande aandachtspunten even goed door en start direct je zoektocht naar de beste koop.
Kookplaat
Het is eerst heel belangrijk om naar je kookplaat (ook wel warmtebron genoemd) te kijken. Heb je een inductie kookplaat? Dan heb je een koekenpan nodig die speciaal voor inductie geschikt is. Dit geldt gelukkig voor meer en meer pannenkoekenpannen.
Heb je een ander soort kookplaat? Dan is het in principe mogelijk om voor elke willekeurige pannenkoekenpan te kiezen. Je hebt in ieder geval veel keuze, dus let vooral ook goed op onderstaande kenmerken.
Diameter
Bij een pannenkoekenpan moet je goed naar de diameter kijken. De diameter is namelijk bepalend voor de soorten pannenkoeken die je kunt bereiden. Wil je een normale pannenkoek bereiden? Dan heb je een pannenkoekenpan met een diameter van 24 á 25 cm nodig.
Wil je grotere pannenkoeken bereiden? Kies dan voor een pan met een diameter van 28 of 30 cm. Een andere optie die je hebt, is om voor een extra diepe pannenkoekenpan te kiezen. Daarmee kun je ook dikkere pannenkoeken bereiden.
Met een kleinere pannenkoekenpan geniet je overigens van meer voordelen. Zo kun je hier ook bijvoorbeeld een crêpe of heerlijke flensjes mee bereiden!
Materiaal
Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaal van de pannenkoekenpan. Dit materiaal is onder meer bepalend voor de geschiktheid voor warmtebronnen, maar ook voor het gewicht van de koekenpan. Als je voor een gietijzeren of stalen pan kiest, is de pan vrij zwaar. Dit maakt het wellicht nog leuker voor je om de pannenkoek in de lucht te gooien en weer in de pan op te vangen. Maar, sommige mensen vinden een te zware pannenkoekenpan onhandig. Wij raden je daarom aan om op dit gebied even voor jezelf de juiste afweging(en) te maken.
Tip: kies altijd voor een PFAS vrije koekenpan. Ga daarom goed na of de pan daadwerkelijk 100% PFAS vrij is.
Handgreep
Een ander belangrijk onderdeel van een pannenkoekenpan is de handgreep. De handgreep moet groot genoeg zijn, moet lekker in de hand liggen en moet te allen tijde koel blijven. Kijk daarom bij elke pannenkoekenpan even goed naar de handgreep en de voordelen die deze handgreep met zich mee brengt.
Opties
Het is ook handig om even goed naar de opties van een pannenkoekenpan te kijken. Zo zijn sommige pannenkoeken van een handige maatverdeling voorzien; dit maakt het makkelijker om een heerlijke pannenkoek te bakken. Ook bestaan er pannenkoekenpannen met een afneembaar handvat, een schenktuit, een deksel en pannen die ovenbestendig zijn.
Het is aan jou om even goed naar deze opties te kijken. Wij raden je hierbij vooral aan om deze opties op je eigen voorkeuren af te stemmen.
Merk & kwaliteit
Wil je voor de beste pannenkoekenpan gaan? Dan kom je al snel bij een pan van de merken DeBuyer, GreenPan, Renberg, Tefal en MAYSTERNYA uit. Deze merken leveren nu eenmaal topkwaliteit, gebruiken de juiste materialen én bieden ook nog meerdere soorten pannen aan. Ons advies is daarom om bewust voor een pannenkoekenpan van één van deze merken te kiezen. Dan weet je 100% zeker dat je goed zit.
Prijs
Tot slot kun je met een schuin oog naar de prijs van de pannenkoekenpan kijken. Dit vinden wij echter minder belangrijk, omdat je voor kwaliteit moet betalen. Ga daarom puur voor de beste pannenkoekenpan die het beste op je wensen aansluit. Ook als je hier iets meer geld aan uit moet geven. Je krijgt hier op termijn simpelweg veel meer voor terug!
Veelgestelde vragen over pannenkoekenpannen
Wat maakt een pannenkoekenpan anders dan een gewone koekenpan?
Een pannenkoekenpan heeft een lagere rand en een bredere, platte bodem. Hierdoor kun je de pannenkoek makkelijker omdraaien en gelijkmatig bakken. De lage rand maakt het ook eenvoudiger om de pannenkoek in één keer uit de pan te schuiven zonder dat hij scheurt of vouwt.
Moet je een pannenkoekenpan invetten voor gebruik?
Ja, het is aan te raden om de pan lichtjes in te vetten, ook al is het een antiaanbakpan. Gebruik een klein beetje olie of boter en veeg overtollig vet weg met een keukenpapiertje. Dit helpt om de pannenkoeken mooi goudbruin te bakken en voorkomt dat ze aan de pan blijven plakken.
Hoe zorg je ervoor dat de pannenkoeken niet aan de pan blijven plakken?
Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je het beslag erin giet en gebruik een lichte laag vet, zoals olie of boter. Een te koude pan kan ervoor zorgen dat het beslag blijft plakken. Als je een antiaanbakpannenkoekenpan gebruikt, zou dit probleem minimaal moeten zijn, mits je de pan goed schoonhoudt en vet gebruikt.
Hoe maak je een pannenkoekenpan het beste schoon?
Was de pan af met een zachte spons en wat mild afwasmiddel. Vermijd schuurmiddelen of staalwol, want die kunnen de antiaanbaklaag beschadigen. Als er beslag aan de pan is blijven plakken, kun je de pan even laten weken in warm water voordat je het schoonmaakt. Droog de pan goed af om roestvorming te voorkomen, vooral als het een stalen pan is.