Pita Pizza’s!

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s

  • 2 (volkoren) pitabroodjes
  • 1 bol mozzarella
  • halve aubergine
  • beetje zachte geitenkaas
  • klein handje rucola
  • 2 theelepels granaatappelpitjes
  • (pesto) olijfolie

Bereiding

Laat de mozzarella uitlekken en dep droog. Snijd vervolgens in dunne plakjes, evenals de aubergine. Verwarm ondertussen de contactgrill of grillpan en smeer in met olijfolie. Ik gebruikte pesto olijfolie voor extra smaak! Grill de plakjes aubergine en bestrijk de pitabroodjes met de olie. Beleg vervolgens met de plakjes mozzarella, aubergine en verkruimel er een beetje zachte geitenkaas overheen. Bak 6 minuten in de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 15 minuten. De pitapizza is klaar als de pita krokant is en de kaas gesmolten.

Bestrooi met de granaatappelpitjes en wat rucola. Serveer met een lekkere salade of wat extra rucola en geitenkaas. Extra lekker met nog wat balsamicoazijn of- crème!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.