Vegan: quinoa loempia’s met cachou saus

Hier zijn we dan, de laatste dag van De Week Zonder Vlees. Ik hoop dat iedereen heeft genoten van de afgelopen week en van de zes heerlijke recepten die we met jullie hebben gedeeld. Ik heb er in ieder geval zeker van genoten om dit voor jullie te mogen doen. Vandaag heb ik weer wat heerlijks om de week me af te sluiten. Lekker vers, 100% vegan en glutenvrij. Geniet er van!

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 180 gram quinoa (wit of rood)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen
  • 10 loempia roll papieren
  • 150 gram elk van komkommer, wortel en rode peper (gesneden in lange dunne stroken)
  • 90 gram koriander en munt
  • 180 gram cachou boter
  • 3/4e eetlepel chili knoflook saus
  • 2 eetlepels van een zoetstof (bijvoorbeeld bruine suiker)

Hoe je het bereidt:

  1. Verwarm een pan op medium wartme, wanneer het warm is voeg je de olijfolie en de quinoa toe. Laat het ongeveer 2 tot 3 minuten bakken. Voeg vervolgens 2 kopjes water toe en laat het rustig koken. Zet het vuur iets lager en bedek het met een deksel. Laat het nog even koken voor 14 tot 20 minuten tot het vocht geabsorbeerd is en de quinoa ligt en pluizig wordt.
  2. Begin met het maken van de cachou. Voeg de cachou boter, chili knoflooksaus, zoetstof naar keuze, sap van een halve limoen en 2 eetlepels sojasaus samen in een kom en meng het goed. Voeg langzaam warm water toe om de saus gietbaar te maken (niet te veel, de saus mag nog steeds een beetje dik zijn). Je kan de smaak aanpassen door een beetje meer of minder van een bepaald ingrediënt te gebruiken.
  3. Marineer de quinoa met een eetlepel sojasaus en het sap van een halve limoen. Zet het aan de kant zodat het nog even kan intrekken.
  4. Om de loempia rollen te bereiden: voeg kokend heet water toe in een pan en doe de rolpapieren er in om ze zacht te koken (maar 10 tot 15 seconden)!
  5. Leg de rolpapieren op een vochtige snijplank en leg ze uit in een cirkel. Dit is moeilijk dus het kan een paar keer mislukken.
  6. Plaats een aardige lepel van de quinoa en een laag van de groentes en kruiden op de onderste 1/3 van het rolpapier. Vouw het voorzichtig dicht en rol het tot de vouw goed gesloten is.
  7. Leg ze in de tussentijd op een serveerschaal en plaats een vochtige handdoek erover terwijl je de andere loempia’s klaarmaakt. Ga door tot de vulling op is ( ongeveer 8-10 rollen met dit recept).
  8. Serveer de loempia’s, met de dipsaus in een schaaltje ernaast.
  9. Eet smakelijk!

 

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.