Vegan: Asian hot pot

Vandaag gaan we lekker Aziatisch eten met de Asian hot pot. Gladde noodles, beetje pittige soep en zachte groente. Echt een heerlijk recept om vaker van te genieten met maar een half uurtje werk voor vier persoon.

Ingrediënten die je nodig hebt voor 4 personen:

  • 100 gram dunne rijst noodles
  • Één eetlepel olijfolie
  • 230 gram shiitake (of een andere paddenstoel), zonder stam en dun gesneden
  • 1,4 liter groente,- of kipbouillon
  • 160 ml sojasaus
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • Één theelepel chilisaus of hete peper naar smaak (optioneel als je pittig wilt)
  • 4 lente-uitjes, zowel de groene als de witte delen, dun gesneden
  • 4 wortelen, dun gesneden
  • 230 gram groene bonen, gesneden in kleine stukjes

Hoe je het bereidt:

  1. Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Giet het water eruit en snij ze in lengtes van ongeveer 7 centimeter (langer mag maar dit eet makkelijker).
  2. Verhit ondertussen een koekenpan met olijfolie op medium warmte. Voeg de paddenstoelen toe en kook ze voor 2 minuten, vergeet niet soms te roeren.
  3. Voeg de bouillon, sojasaus, gember en eventueel chili saus toe. Meng dit goed, en breng het aan de kook.
  4. Voeg de lente-ui, wortelen en groene bonen toe. Laat het sudderen tot de groenten zacht zijn (ongeveer 5 á 6 minuten).
  5. Verdeel de noedels over de soepkommen en schep vervolgens de soep op in de kommen.
  6. Eet smakelijk!

 

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.