Geitenwollen sokken van Soxs

Vroeger had de geitenwollen sok een niet zo goed imago. Bepaalde types die ermee rond liepen zoals sandaallopers, oude hippies, baardmannen en plattelandsjongens. Maar de geitenwollen sok had ook een symbolische betekenis. Een rijke, tevreden mens wilde niet uitbundig laten merken dat hij rijk en geslaagd was. Wanneer men rijk was dan liep men niet in hun tuin, in een driedelig pak rond, maar op slippers in geitenwollen sokken, om vooral maar duidelijk te maken hoe gewoon hij gebleven was. Hij wilde zijn rijkdom niet laten zien.

De geitenwollen sok anno nu

Meer dan genoeg over de geschiedenis van de geitenwollen sok. Het is juist tegenwoordig helemaal hip om deze leuke grijs gemêleerde sokken te dragen. En ze zorgen ervoor dat je zeker geen koude voeten gaat krijgen, want de sokken van Soxs houden de warmte vast. Echt iets voor mij, want ik heb altijd koude voeten in de winter. En of de sokken mijn voeten warm houden, want mijn voeten gloeien nog helemaal na als ik de sokken uit heb. Omdat sokken van 100% wol erg duur zijn en er snel gaten in vallen zijn de Noorse wollen sokken die ik heb getest van 60% wol en 40% polyamide. Omdat polyamide een extreem sterke vezel is kan je dus lekker lang van je warme sokken genieten. De sokken van Soxs zijn op een diervriendelijk en duurzame manier geproduceerd van eco-wol. Het productieproces vindt in Europa plaats en de finishing touch in Nederland.

Geen geprik en gekriebel

Wat ik altijd een nadeel vind van wol is dat het zo kriebelt en prikt maar dat doen deze sokken gelukkig niet. Ze zijn gemaakt van Nieuw-Zeelandse wol en in combinatie met de moderne technieken van tegenwoordig kan Soxs een 100% anti-prikgarantie geven. Hoe cool is dat! Ook hoef je je wollen sokken niet te wassen, omdat ze zelfreinigend zijn. Als je de sokken toch wil wassen dan niet te heet (max 30 graden) met een wolwasprogramma met een speciaal wasmiddel voor wol of gewoon met de hand.

Soxs heeft sokken van enkelhoogte tot bijna kniehoogte en ook nog eens in vier verschillende kleuren. Wat zo leuk is aan de sokken van Soxs dat ze allemaal een (fel)gekleurd label aan de rand hebben zitten zodat de sokken een modern tintje krijgen. Ze zijn er voor heren, dames en kinderen dus het hele gezin kan aan de warme sokken. Wil je voordat de echte kou ons landje binnenkomt je sokken al in huis hebben neem dan snel een kijkje op www.soxs.co en bestel een paar warme geitenwollen sokken.

 

Lees ook:

Waarom jij duurzame sokken zou moeten kopen  

Insecten, zeewier-wraps en sokken van oude visnetten in de schappen bij Lidl

Warme voeten met Glerups pantoffels

 

Toon de 1 reacties
  1. Joost schreef:

    Polyamide draagt bij elke wasbeurt bij aan de plastic soup. Daar maak je geen betere wereld mee

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.