Koolhydraatarme kerststol

Elk sneetje is gevuld met die heerlijke amandelspijs, noten en rozijnen en vult zeer goed. Maar eet er niet te veel van voor het kerstdiner!

Amandelspijs:

  • 150 gr amandelmeel, extra fijn
  • 1 citroen
  • 1 ei (M)
  • 35 gr Steviala

Stol:

  • 250 gr amandelmeel, extra fijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 45 gr Steviala kristal
  • Citroensap van 1 partje citroen
  • 5 eieren (M)
  • 40 gr kokosolie, op kamertempratuur
  • 75 gr notenmix naar keuze
  • 40 gr rozijnen

Bereidingswijze:

  1. Om te beginnen, starten we met de amandelspijs vulling. Voeg 150gr amandelmeel toe in een grote kom meng dit met 1 ei en 35gr Steviala kristal zoetstof. Vervolgens snij de citroen in 4 partjes en voeg het sap toe van 3 partjes aan het amandelmengsel. Kneed daarna met de handen alles goed door elkaar. Rasp boven de schaal de schillen van de drie partjes en meng dit nog eens goed door het mengsel. Als de amandel spijs te nat is, kun je wat extra amandelmeel toevoegen. Als laatste rol de spijs mooi op in huishoudfolie en laat het rusten in de koelkast.

 

  1. Voorverwarm de oven op 180 graden. Laat de rozijnen wellen in warm water en dep deze na 5 minuten droog. Pak daarna een grote hoge kom en meng en hierin de overige 250 gr amandelmeel, 1tl bakpoeder, kaneel, 45gr Steviala zoetstof en het citroensap van 1 citroenpartje. Als laatste voeg de eieren en boter toe en klop dit tot een mooi egaal mengsel.

 

  1. Voeg de notenmix en rozijnen toe en spatel dit voorzichtig door het deeg. Leg een bakpapiertje in een cakevorm en spatel de helft van het deeg in de cake. Pak dan de amandelspijs uit de koelkast en plaats deze bovenop de het deeg in de cakevorm. Voeg vervolgens het overige deeg toe en strooi het amandelschaafsel over je kerststol. Bak de 40 minuten in de voorwerwarmde oven.

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.