Recept: falafel van kikkererwten, glutenvrij

falafel

Als je net een glutenintolerantie hebt, lijkt het alsof je vrij weinig meer mag eten omdat er overal gluten in gestopt worden. Zo ook in falafel. Normaal gesproken zit er tarwebloem in en kunnen de falafelballetjes gefrituurd worden in vet waar bijvoorbeeld nog kruimels in zitten van andere snacks. Deze variant is wel geschikt voor mensen met een glutenintolerantie en/of sensitiviteit!

Foodless, opgericht door Carlijn, is het online medium voor mensen met voedselintoleranties en/of -allergieën. Op haar website laat zij zien welke restaurants er geschikt zijn voor mensen met een voedselallergie en de lekkerste recepten die óók gluten- en lactosevrij kunnen! Daarnaast plaatst Carlijn wekelijks een nieuw recept op de site van De Betere Wereld!
Het is mijn allereerste recept voor De Betere Wereld en we beginnen gelijk met een heel fijn recept namelijk falafel, volledig glutenvrij.

Duik gelijk de keuken in met dit fijne recept voor glutenvrije falafel…

Gedeelte 2

Falafel van Kikkererwten – Glutenvrij

Ingrediënten (voor 16 stuks)

400g kikkererwten (1 blik)
6 takjes verse koriander
1 ui
3 tenen knoflook
halve rode peper
1,5 tl komijnpoeder
4 el zonnebloemolie
2 el rijstebloem
peper en zout naar smaak

Bereiding

Hete lucht: verwarm de oven voor op 190 C.
Pel de uien en snijd deze grof, doe hetzelfde met de knoflook en de rode peper.
Was de koriander en spoel de kikkererwten af in een vergiet.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze draaien tot het één geheel is.
Maak vervolgens balletjes van ongeveer 1 eetlepel. Leg deze op de bakplaat en bak deze ongeveer ± 25 minuten.
Serveer de Falafel met een salade en wat truffelmayonaise.

Enjoy & Do Good

Producten bij Ecomarkt kopen?

Wil jij gelijk starten met dit heerlijke recept? Koop dan jouw verse producten bij de plaatselijke groenteboer en de rest hier bij Ecomarkt!

 

Meer over glutenvrij:
> Glutenvrije groentechips
> Spireaux gaat ondervoeding te lijf met glutenvrije algen

Meer Foodless:
>  Nieuwe health- & food-bloggers voor DeBetereWereld
Heb ik een lactose-intolerantie? (deel 1)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.