Oktober Woonmaand: Leem is helemaal van nu, zegt Ecowonen

ecowonen

Volgens Ecowonen beseffen steeds meer mensen dat het moderne bouwproces meer ruimte behoeft aan ecologische materialen en een duurzamere aanpak; zo zijn leemproducten niet meer weg te denken uit de bouwvormen van nu.

Droogbouw met leembouwplaten, stamplemen muren die zelfs als dragende constructies dienst kunnen doen, combinaties met strobouw, leemstenen die worden gebruikt voor binnenmuren en als vulling voor houtskelet, traditionele vakwerkhuizen en binnen afwerking met basisleem of kleurleem zijn voorbeelden van leemgebruik anno nu.
Ecowonen combineert deze kennis van leem ook met uitdagende en prachtig vormgegeven leemdesign welke tot uiting komen in bijvoorbeeld wanden, sculpturen, lampen, schilderijen en plaquettes.

ecowonen ecowonen

Het is het oudste bouwmateriaal van de mensheid. Karakter en het uiterlijk van leem hebben een eigenaardige, bijzondere diepte. Dit voelt iedereen die werkt met leem of woont in een huis van leem, de afwezigheid van giftige stoffen en straling, de kwaliteit van de lucht of de demping van geluid, dragen bij aan de positieve eigenschappen van leem.

Gezonde keuze
Een groeiend aantal architecten beseft dat de keuze voor leem vooral een gezonde keuze is. Een bijzonder grote rol speelt de eigenschap van leemmaterialen om de luchtvochtigheid van een ruimte te reguleren. Vanuit het oogpunt van gezondheid geldt een relatieve luchtvochtigheid (=RV) van 50% als optimaal en tot ongeveer 35% als behaaglijk.

Het karakter en het uiterlijk van leem hebben een eigenaardige, bijzondere diepte. Dit voelt iedereen die werkt met leem of woont in een huis van leem, de afwezigheid van giftige stoffen en straling, de kwaliteit van de lucht of de demping van geluid, dragen bij aan de positieve eigenschappen van leem.

Onderscheidend en esthetisch
Wees dus nieuwsgierig en open voor impulsen die u zullen inspireren. En maak kennis met een belangrijk, ecologisch waardevol en esthetisch onderscheidend materiaal in de hedendaagse bouwcultuur.

We werken vooral in de regio Gelderland, Utrecht, Noord Brabant en Overijssel. Voor een vrijblijvende offerte of een advies, neem contact met ons op.
Vriendelijke groet!

Ecowonen
06-15429978
www.ecowonen.net

Meer Oktober Woonmaand!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *