Milieucertificaat voor Mercedes S500 Plug-in Hybrid

mercedes-milieucertificaat-energiezuinig

Ontdek de moderne manier van milieubewust autorijden bij een maximum aan rijcomfort!

Keuringsinstantie TÜV heeft de Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid onder een vergrootglas gelegd en alle milieuaspecten uitvoerig onderzocht. Gezien het milieuvriendelijke karakter verdient de S 500 Plug-in Hybrid het Milieucertificaat volgens de ISO TR 14062-norm.

Om het internationaal erkende Milieucertificaat te verkrijgen, worden alle milieurelevante details door onafhankelijke experts gedocumenteerd. Om de totale CO2-uitstoot gedurende de levenscyclus van de auto te bepalen, is rekening gehouden met ontwikkeling, productie, recycling en een kilometrage van 300.000.

Volgens TÜV realiseert de Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid een CO2-reductie van circa 43 procent, wat overeenkomt met 35 ton. Met gebruik van (hernieuwbare) waterkrachtstroom kan dat oplopen tot 56 procent (46 ton).

mercedes-milieucertificaat-energiezuinig

Behalve het feit dat de Mercedes-Benz S 500 Plug-in Hybrid tot 33 kilometer geheel emissievrij kan rijden – en mede daardoor gemiddeld slechts 65 g/km CO2 uitstoot – zorgt Mercedes-Benz ook voor een uiterst duurzaam productie- en afbraakproces.

> De eerste stekkerhybride van het Duitse merk is te koop voor prijzen vanaf 114.900 euro.

 

Lees ook:
Intelligent HYBRID: een revolutie in energiemanagement
Meebouwen aan meer windenergie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.