5 ideeën voor het verduurzamen van je kantoor!

Tegenwoordig wordt er steeds meer gesproken over de negatieve impact die we hebben op onze planeet. Als gevolg hiervan worden we ons steeds milieubewuster en proberen we veranderingen in ons dagelijks leven aan te brengen om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We spenderen echter een groot gedeelte van onze dagen op het kantoor en werk. Om deze reden heeft het vergelijkingsplatform ShopAlike enkele ideeën gepubliceerd over hoe je kan helpen het kantoor te verduurzamen.

  1. Gebruik minder elektriciteit

Dit klinkt natuurlijk vrij vanzelfsprekend, maar velen van ons laten de computer nog steeds ’s nachts aanstaan om de dag erna sneller aan de slag te kunnen gaan. Ondertussen verbruikt dergelijke ‘slapende’ apparatuur, zelfs in slaapstand, nog elektriciteit. Dit veroorzaakt natuurlijk CO2-vervuiling door energieproductie, wat per computer niet veel is, maar alle apparatuur op het kantoor bij elkaar opgeteld wel behoorlijk kan bijdragen.

We moeten ook onthouden om het licht uit te schakelen in ruimtes die we niet gebruiken, en ook om het gebruik van airconditioning te beperken, die volgens onderzoek verantwoordelijk is voor 20% van het totale elektriciteitsverbruik in kantoorgebouwen.

  1. Print geen papier of doe dit op een verantwoorde manier

Het is het beste is om helemaal niet te printen. Als het echt nodig is, print het op beide zijden van het papier af, of gebruik gerecycled papier voor het printen. Om een ton van dergelijk recycled papier te produceren, zijn 17 bomen minder nodig dan bij het produceren van nieuw printpapier. Het proces verbruikt ook wel tot 70% minder water en elektriciteit.

  1. Drink minder koffie en melk

Het drinken van 4 koppen koffie per dag gedurende het hele jaar, heeft een CO2-voetafdruk die even groot is als een gemiddelde auto na een reis van 64,37 km. Twee latte ’s per dag gedurende een jaar heeft zelfs een CO2-voetafdruk die gelijk is aan een reis per vliegtuig naar de andere kant van Europa.

De melk die aan koffie wordt toegevoegd, draagt hieraan sterk bij. Het zou bijvoorbeeld de CO2 voetafdruk van koffie aanzienlijk verkleinen als mensen plantaardige alternatieven voor koffiemelk gebruiken. De plastic capsules voor het koffiezetapparaat zijn ook erg vervuilend, ze doen er namelijk ongeveer 500 jaar om volledig te vergaan. Terwijl deze kunnen worden vervangen voor biologische afbreekbare capsules.

  1. Planten op het kantoor

Planten produceren niet alleen de zuurstof die we nodig hebben om te leven, maar ze maken ook onze ruimtes aangenamer. Onderzoek toont aan dat de aanwezigheid van planten op kantoor ook een positief effect heeft op onze productiviteit (tot wel 15% toename). Ze helpen ook op een natuurlijke manier de temperatuur en vochtigheid in de kamers te reguleren, waardoor je minder airco nodig hebt.

  1. Gebruik een herbruikbare waterfles

Stop met het gebruiken van plastic waterflessen. Kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit en wordt strikt gereguleerd door Europese wetten en het verschilt niet veel van de meeste flessenwater. Je kunt je herbruikbare fles dus veilig vullen met je kraanwater.

Vind alle tips en informatie om je kantoor te verduurzamen in ShopAlike’s kantoorgids

 

Lees ook:

5 tips om je kantoor duurzaam in te richten

Energieneutraal wonen maakt je onafhankelijk

Gezond water in het hele huis

 

Toon de 1 reacties
  1. Chris schreef:

    In feite dingen die ik al wist, maar fijn om nog eens herhaald of bevestigd te zien!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.