Hennep schoenen – duurzaam en ademend

Schoenen van hennep? Er zijn voordelen aan het gebruik van hennep als een textielvezel, tijdens de teelt zijn er geen pesticiden, herbiciden of andere soorten meststoffen nodig. Vanuit milieuoogpunt is hennep de ultieme plantaardige vezel, omdat deze duurzamer is dan andere soorten vezels.

Hennepstof is erg zacht en comfortabel om te dragen. Dankzij de holle vezel blijft het warm in de winter, fris in de zomer en kan het lichaamsvocht absorberen – het droog houden – en lichaamswarmte verspreiden. De weerstand tegen slijtage is drie keer groter dan die van katoen, daarnaast is het de natuurlijke vezel die het best bestand is tegen de tand des tijds. Hennep is een levende vezel. Om deze reden is een nacht van blootstelling aan lucht voldoende om een hennepschoen te regenereren en de verschillende geuren waarmee het geïmpregneerd kan worden te verwijderen.

Waterbestendig en daarom aangepast voor verschillende seizoenen, de binnenkant is gevoerd met katoen of microvezel, waardoor het nog comfortabeler en warmer is. Hennep is een uiterst veelzijdig plantaardig materiaal!

Kleurstoffen – consumentenveiligheid en respect voor het milieu

We gebruiken REACH-gecertificeerde kleuren die voldoen aan de EU-verordening (CE) n ° 1907/2006, wat betekent dat ze volledig zijn ontdaan van chemische stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu – zoals asbest, formaldehyde, ftalaten, lood, chroom en hexachrome – om in te kleuren.

www.veganwear.nl

“Voor een Indruk zonder Afdruk”

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.