Wat is de beste regenton van 2024?

Beste regenton

Regenwater opvangen en dit water weer hergebruiken. Dat is toch wel het toppunt van duurzaamheid. Voordat je van deze duurzaamheid kunt genieten, heb je een goede regenton nodig. Een goede regenton vangt het water op, bewaart het water en biedt vervolgens veel gebruiksmogelijkheden. Voordat het zover is, heb je de beste regenton nodig. Vanuit Debeterewereld.nl zijn wij alvast op zoek gegaan naar de betere regentonnen van 2024!

Top 5 beste regentonnen 2024:


1. Harcostar regenton 227 liter

De Harcostar regenton 227 liter is de beste regenton van 2024. Deze regenton heeft dus een inhoud van 227 liter, is voor in elke tuin geschikt en beschikt zelfs over een vulautomaat. Met deze automaat is het eenvoudig om bijvoorbeeld het regenwater uit de regenton in een gieter/emmer te laten lopen. Super handig. Deze beste regenton heeft ook nog een kind veilige deksel en is van minimaal 75% gerecycled materiaal gemaakt. Ook hierdoor is het een duurzame en milieuvriendelijke regenton! Een ander groot pluspunt is de prijsstelling; voor de Harcostar regenton 227 liter betaal je slechts €79,95. Een geweldige prijs, ook met het oog op de samenstelling, stevigheid en kwaliteit. Vind je deze regenton net iets te groot? Dan kun je ook voor een variant van 168 liter kiezen.


2. Harcostar Regenton Rainsaver 100 liter

De Harcostar Regenton Rainsaver 100 liter is een prima nummer 2 uit onze top 5. Wij zij van mening dat dit de beste goedkope regenton is. Voor deze regenton betaal je slechts €55, terwijl ‘ie ook nog voor in elke tuin geschikt is. Dit komt onder meer door de handige vormgeving, de meegeleverde voet, de meegeleverde vulautomaat en dus de inhoud van 100 liter. Deze regenton is van stevig materiaal gemaakt, kan aan een tuinslang gekoppeld worden en beschikt ook nog over een kraantje. Met dit kraantje is het dus vrij eenvoudig om direct een gieter of emmer bij te vullen. Goed om te weten: de Harcostar Regenton Rainsaver 100 liter wordt in 3 kleuren aangeboden. Je stemt ‘m hiermee dus volledig af op je tuin!


3. ThuisTuinieren.nl Garden Muurtank Regenton 320 l

De ThuisTuinieren.nl Garden Muurtank Regenton 320 l is de beste regenton voor aan de muur. Deze regenton kun je direct tegen de muur aan plaatsen, waardoor ‘ie zo min mogelijk ruimte in je tuin inneemt. Groot pluspunt is dat deze regenton een inhoud van 320 liter heeft; hij is dus in staat om oprecht veel water op te vangen. Ook deze regenton kun je weer in drie verschillende kleuren bestellen. Bij Debeterewereld.nl zijn wij vooral fan van de antracieten variant. Deze regenton beschikt over een handige peilstok, is van duurzaam materiaal gemaakt en is bestand tegen het felle zonlicht. De ThuisTuinieren.nl Garden Muurtank Regenton 320 l is ook nog van bevestigingsmateriaal en vulautomaat voorzien.


4. Elho pure raindrop 70L

De Elho pure raindrop 70L is de beste kleine regenton. Deze regenton heeft een inhoud van slechts 70 liter en is opvallend fraai uitgevoerd. De regenton heeft een stijlvol design en neemt zo min mogelijk ruimte in beslag. Dit komt ook doordat een gieter in deze regenton verwerkt zit; dat is het gele onderdeel dat je op de foto ziet staan. Deze gieter heeft een inhoud van 5 liter en is ook nog onder het kraantje te gebruiken. Je maakt hierdoor dus optimaal gebruik van deze regenton. Wel moet je even goed kijken naar de prijs van de Elho pure raindrop 70L; je betaalt hier €229 voor. Vrij veel geld, maar je betaalt dan ook deels voor het oprecht prachtige design!


5. Roto Regenton 240 liter

De Roto Regenton 240 liter is de beste houten regenton van 2024. Dit is precies hoe een regenton eigenlijk hoort te zijn, wat ons betreft. Ook met het oog op duurzaamheid is dit een geweldige keuze. Hout is immers een natuurlijk materiaal én gaat jarenlang mee. Deze regenton heeft dan ook nog eens een inhoud van 240 liter; hij is hierdoor ook voor de grotere tuinen geschikt. Uiteraard is deze regenton van de gewenste extra’s voorzien, zoals een stevig deksel en een kraantje. De Roto Regenton 240 liter is ook in andere maten te verkrijgen, mocht je liever een kleinere- of grotere regenton hebben. Voor deze variant van 240 liter betaal je ongeveer €200.


Wat zijn de voordelen van een regenton?

Streef je naar een zo’n duurzaam mogelijk leven? Dan is het de hoogste tijd om ook je tuin te verduurzamen! Dit doe je door in een goede regenton te investeren. Met een goede regenton geniet je van talloze voordelen:

  • Je brengt je waterrekening omlaag. Met een goede regenton breng je je waterrekening omlaag, puur doordat je geen water meer hoeft te verbruiken voor het sproeien van je tuin. Je kunt in plaats hiervan gewoon het regenwater hergebruiken. Daarvoor komt het immers uit de lucht vallen.
  • Veelzijdig te gebruiken. Het water uit een regenton kun je ook nog eens veelzijdig gebruiken. Je kunt het water gebruiken voor het besproeien van je tuin, voor het water geven van je planten en voor het gebruik maken van je hogedrukspuit.
  • Duurzaam. Een goede regenton is 100% duurzaam. Dat is vooral het geval als je voor één van bovenstaande regentonnen kiest. Deze regentonnen zijn van duurzaam materiaal gemaakt en gaan hierdoor jarenlang mee. Bijkomend voordeel is dat deze regentonnen grotendeels van gerecycled materiaal gemaakt zijn.
  • Minder overlast van water. Het lijkt een nieuwe tendens te zijn dat er heel veel water in ons land valt. Ga maar eens na hoeveel stortbuien er tegenwoordig zijn. Deze stortbuien kunnen voor overlast in je tuin zorgen, maar met een regenton verminder je deze mogelijke overlast. De regenton vangt namelijk veel water op, waardoor het water niet op andere plekken in je tuin meer terechtkomt en daar overlast veroorzaakt.
  • Van handige extra’s voorzien. De bovenstaande regentonnen zijn ook nog van verschillende extra’s voorzien. Denk hierbij aan een handig kraantje, een handige vulautomaat en een voet. Dankzij deze voet blijft de regenton vast op zijn plek staat, ongeacht hoeveel wind er staat.
Beste regenton

Is een regenton voor in elke tuin geschikt?

Ja, een regenton is zeker voor in elke tuin geschikt. Het is wel van belang om de afmetingen van de regenton af te stemmen op de afmetingen van je tuin. In een kleine tuin is het niet zo handig om voor een regenton met een inhoud van 320 liter te kiezen.

Is een regenton 100% duurzaam?

Ja, een regenton is zeker 100% duurzaam. Dat is vooral het geval als je voor één van bovenstaande regentonnen kiest. Deze regentonnen gaan lang mee, zijn van gerecycled materiaal gemaakt en zijn uiteraard milieuvriendelijk!

Hoe vind je de beste regenton?

Bij Debeterewereld.nl zijn wij groot fan van een regenton. Dit heeft puur met het duurzame aspect te maken. In onze ogen is een regenton voor in elke tuin een aanwinst, mede door het typische Nederlandse weer. Het is bovendien de verwachting dat dit weer in de komende jaren alleen maar heviger wordt. Je hebt daardoor ook in de komende jaren veel baat bij een goede regenton.

De hoogste tijd dus om op zoek te gaan naar de beste regenton voor in je tuin. Ons advies is om daarbij goed op onderstaande aandachtspunten te letten. Aan de hand van deze punten vind je razendsnel de beste regenton voor in jouw tuin!

Gewenste plaatsing

Ten eerste is het belangrijk om goed naar de gewenste plaatsing te kijken. Waar wil je precies de nieuwe regenton in je tuin neerzetten? Wil je de regenton los in je tuin neerzetten of wil je ‘m tegen een muur aanzetten? In het tweede geval kun je wellicht beter voor bovenstaande muurtank regenton kiezen.

Inhoud

Ten tweede is het belangrijk om naar de inhoud te kijken. Deze inhoud zou je op twee zaken af moeten stemmen:

  • Afmetingen van je tuin. Je moet de inhoud van je regenton ook goed afstemmen op de afmetingen van je tuin. Des te groter je tuin is, des te groter de regenton kan zijn.
  • Gewenste gebruik. Het is ook verstandig om goed over het gewenste gebruik na te denken. Als je weet waar je je regenton voor wilt gebruiken, weet je ook aan welke inhoud je behoefte hebt.

Materiaal

Ten derde heb je uiteraard met het materiaal van de regenton te maken. Ga je voor een houten regenton? Of kies je voor een regenton van een ander materiaal, zoals polyethyleen? De keuze is aan jou.

Ga vooral voor een duurzame regenton. Zo’n regenton gaat (nog) langer mee en is ook nog eens milieuvriendelijk. Tevens raden wij je aan om het materiaal af te stemmen op het design van je tuin.

Samenstelling

Ten vierde moet je goed naar de samenstelling van de regenton kijken. Ga vooral goed na over welke extra’s de regenton allemaal beschikt, zoals een vulautomaat, kraantje of deksel.

Ons advies is om voor een zo’n uitgebreid mogelijke regenton te gaan. Kies voor een regenton met een afneembaar deksel en met een kraantje die hoog genoeg zit. Dit maakt het bijvullen van een gieter of emmer des te eenvoudiger.

Ook raden wij je aan om voor een regenton met een vulautomaat te kiezen. In onderstaande video vind je meer informatie over een vulautomaat:

Kwaliteit

Ten vijfde moet je even goed naar de kwaliteit van de regenton kijken. Ons advies daarover is kort en krachtig: ga puur voor de beste regenton die aan je wensen voldoet. Met zo’n regenton is het jarenlang op en top genieten, waardoor je maar één keer de investering hoeft te doen.

Kies je voor de beste regenton of één van de andere varianten uit onze top 5? Dan ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd. De bovenstaande regentonnen gaan hoe dan ook jarenlang mee én zijn van de gewenste duurzaamheid. Je werkt hiermee dus eenvoudig toe naar een betere wereld voor jezelf en de natuur.

Prijs

Tot slot heb je nog met de prijs te maken. Wij adviseren je gewoon om in de beste regenton te investeren. Hier moet je mogelijk iets meer geld aan uitgeven, maar dat is de moeite meer dan waard. Je geniet immers langer van één van bovenstaande goede regentonnen.

Ons advies is om daarom niet al te veel naar de prijs te kijken. Dit heeft ook nog met de kostenbesparing op lange termijn te maken; je brengt hier je waterrekening immers eenvoudig mee omlaag. Dat is vooral handig als je veel water verbruikt in je tuin in de zomermaanden. Durf al met al in de beste regenton te investeren. Daar heb je op termijn het meeste aan!

Veelgestelde vragen over regentonnen

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een regenton in mijn tuin?

Het gebruik van een regenton helpt je om water te besparen en je waterrekening te verlagen. Het opvangen van regenwater is milieuvriendelijk en biedt een gratis bron van water voor het besproeien van je tuin, wat vooral nuttig is tijdens droge periodes. Bovendien helpt het bij het verminderen van afstromend regenwater, wat de belasting op het rioolstelsel vermindert.

Hoe installeer ik een regenton op mijn regenpijp?

Om een regenton te installeren, moet je eerst een geschikte locatie kiezen bij een regenpijp. Zaag een stuk van de regenpijp af op de gewenste hoogte en bevestig een regenpijpafleider of -connector om het water naar de ton te leiden. Zorg ervoor dat de regenton op een stabiele, vlakke ondergrond staat en dat de overloop goed is aangesloten om overtollig water weg te leiden.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn regenton gaat stinken of vol muggen komt te zitten?

Om te voorkomen dat je regenton gaat stinken, houd je de ton goed afgesloten en schoon. Voeg een fijnmazig deksel of gaas toe om bladeren en vuil buiten te houden en muggen te voorkomen. Voeg eventueel een stukje net of muggengaas toe bij de overloop. Regelmatig schoonmaken en het toevoegen van natuurlijke toevoegingen zoals biologische waterbehandelingsmiddelen kunnen ook helpen om geur en muggenlarven te verminderen.

Kan ik het water uit mijn regenton gebruiken voor al mijn tuinplanten?

Ja, regenwater uit je regenton is over het algemeen goed voor de meeste tuinplanten, omdat het vrij is van de chemicaliën en mineralen die in leidingwater kunnen zitten. Het is zachter en vaak beter voor planten, vooral voor zuurminnende planten. Zorg er wel voor dat de regenton schoon blijft en vermijd het gebruik van het water voor consumptie of het besproeien van eetbare delen van planten, tenzij je zeker weet dat het water schoon is.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *