2 zoete aardappels, ongeschild, in stukjes gesneden
1 bloemkool
2 groene chili, vrij dun gesneden.
1 theelepel kurkuma
1 theelepel masala
25g koriander, zonder steel en grof gesneden
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roost de cashewnoten op een bakplaat voor ongeveer 7 tot 10 minuten, totdat ze een goudbruine kleur krijgen. Snij ze vervolgens grof.
Snij tussendoor de venkelknol in dunne strookjes. Verwarm de kokosolie in een grote pan op matige warmte, voeg de mosterdzaadjes toe en kook ze tot ze poppen (net als popcorn).
Voeg de venkelknol, blaadjes, lente uitjes en zoete aardappels toe. Kook het geheel en roer soms tot de venkel zachter wordt. Voeg dan de bloemkool, chili en kurkuma toe. Even goed schudden om het te mixen.
Verlaag de warmte en voeg 3 eetlepels water toe. Kook met een deksel op de pan tot de bloemkool zacht is. Haal de deksel er daarna vanaf en voeg de masala, een groot deel van de cashewnoten (niet alles!) en de helft van je koriander toe. Kook het geheel nog even voor een paar minuutjes
Serveer in een kom of op een bord en voeg wat van de overgebleven cashewnoten en de koriander toe.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok