Suikervrij

Suikervrije recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld.

Gemakkelijk is het niet, een suikerarm voedingspatroon. Want suiker zit in heel veel producten, ook in gewoon fruit bijvoorbeeld. En zelfs in melk (!). De kunst is om vooral de bewerkte suikers te laten staan. Om je op weg te helpen hebben we de lekkerste suikervrije recepten voor je verzameld. Soms vega, soms vegan, maar altijd lekker!
Onthoud wel dat suikervervangers als agavesiroop, palmsuiker, moutstroop en dergelijke ook calorieën bevatten. Je hebt natuurlijk de neiging om er wat meer van te nemen, want het is lekker zoet en je denkt dat je erg goed bezig door de gewone suiker te vervangen. Dat is dus maar ten dele waar. Kortom, voeg met mate toe. En laat je smaakpapillen er gedurende een paar weken aan wennen. Het gaat je lukken, met deze suikervrije recepten!

Ratatouille

Ingrediënten 2 rode paprika’s 2 groene paprika’s, 2 gele paprika’s 1 aubergine 1 courgette 3 uien 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 eetl. olijfolie 1 eetl. balsamico azijn evt.verse basilicum fijngehakt   Bereidingswijze Alle ingredienten in vrij grote stukken snijden. Uien in vieren snijden,knoflook…

Lees verder
Lees hier De Betere Wereld Krant