Zoutarm
Zoutarme recepten, die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature, die vind je bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld.
De Nederlander krijgt dagelijks veel te veel zout binnen, en dat is niet slim. Zo wordt een teveel aan zout dat je voor driekwart inneemt door bewerkt voedsel, kant-en-klare maaltijden, pizza;s, snacks, snoep en drop) door wetenschappers gelinkt aan dementie, maagkanker en nierfalen. Ook plas je het overschot aan zout uit samen met calcium, en dat heb je toch echt hard nodig voor je botten en tanden.
Zoutarm eten is wetenschappelijk bewezen dat het de kans op hart- en vaatziekten bij met name mensen met diabetes type 2 verkleint. En
voor het regelen van het vocht, het prikkelen van de zenuwen en het samentrekken van spieren heb je aan een kleine hoeveelheid (6gr) zout, dat je bij een normaal voedingspatroon vanzelf binnen krijgt, genoeg.
Laatst bijgewerkt op 1 mei 2018Het behoort tot het standaard assortiment van elke Thaise chef, en in de VS heeft het al jarenlang dezelfde status als ketchup: sriracha chili-saus, een wat pittige chilisaus met een zoete, friszure smaak en een…
Lees verder