Smoothies

Smoothie recepten die lekker én gezond zijn hebben wij in deze categorie voor jou verzameld. Smoothies die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature.

Een smoothie is een niet-alcoholisch, koud drankje, meestal romig en met fruit, eventueel verrijkt met pitten, noten en zaden. De ingrediënten zijn meestal ijs, vers fruit, melk of melkvervangers zoals amandel-, soja- of rijstmelk. Alle ingrediënten worden in een blender of een speciale smoothiemaker gemixt tot een romige substantie.
Vanwege het fruitzuur, dat van nature in fruit zit, is het voor behoud van je tandglazuur het beste als je smoothies met een rietje drinkt.

Smoothies kan je toepassen voor zo ongeveer alles: om af te koelen, om weerstand op te bouwen, om je spieren te laten herstellen na workouts, voor een detox, als ontbijt en bijvoorbeeld ook op die kater weg te spoelen.

Probeer een aantal smoothie recepten uit, en je wordt net zo’n fan als wij… Enjoy!

Blueberry Smoothie Bowl

Geen smoothie, maar een smoothie bowl! Tegenwoordig een erg populair gerecht. Een smoothie bowl is niet alleen gezond maar ziet er ook nog eens heel erg vrolijk uit. Benieuwd naar dit lekkere receptje? Ingrediënten: (Smoothie) 200 g bosbessen ½ avocado…

Lees verder
Lees hier De Betere Wereld Krant