Glutenvrij

Glutenvrije recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld.

Glutenvrij genieten, het kan! Glutenvrij eten wordt ook steeds ‘gewoner’ en er komen steeds meer merken, producten en recepten bij.
Nog even over Gluten: het is een eiwit. Er bestaat dus niet zoiets als één ‘gluut’. Het komt van nature voor in tarwe, spelt, gerst en rogge. In contact met water wordt het deeg lekker kneedbaar. Het zit in talloze producten die van deze granen gemaakt worden. Denk hierbij aan brood, crackers, pizza, pasta, koek, gebak en paneermeel. Maar het zit ook in producten waarin je het niet direct verwacht zoals sauzen, snoep, bier, kantenklare soepen en ijs.
Met deze glutenvrije recepten kan je optimaal glutenvrij genieten. Van glutenvrije tussendoortjes en ontbijt tot diner en dessert. (Wat dacht je bijvoorbeeld van een glutenvrije aardbeientaart?) Enjoy!

Pizza met halloumi en rucola-pesto

Deze smaakvolle, krokante pizza met gezonde twist is perfect voor iedere dag en gemakkelijk te maken. Bekijk hieronder hoe je deze overheerlijke pizza zelf maakt.  Ingrediënten: Voor de bodem: 300g MixB – Brot-Mix 10g droge gist 12ml olijfolie 1-2 snufjes…

Lees verder
Lees hier De Betere Wereld Krant