Glutenvrij
Glutenvrije recepten die gemakkelijk te maken zijn, gezond en verantwoord voor jou en Mother Nature. Die vind je natuurlijk bij De Betere Wereld, speciaal voor jou verzameld.
Glutenvrij genieten, het kan! Glutenvrij eten wordt ook steeds ‘gewoner’ en er komen steeds meer merken, producten en recepten bij.
Nog even over Gluten: het is een eiwit. Er bestaat dus niet zoiets als één ‘gluut’. Het komt van nature voor in tarwe, spelt, gerst en rogge. In contact met water wordt het deeg lekker kneedbaar. Het zit in talloze producten die van deze granen gemaakt worden. Denk hierbij aan brood, crackers, pizza, pasta, koek, gebak en paneermeel. Maar het zit ook in producten waarin je het niet direct verwacht zoals sauzen, snoep, bier, kantenklare soepen en ijs.
Met deze glutenvrije recepten kan je optimaal glutenvrij genieten. Van glutenvrije tussendoortjes en ontbijt tot diner en dessert. (Wat dacht je bijvoorbeeld van een glutenvrije aardbeientaart?) Enjoy!
Deze smaakvolle, krokante pizza met gezonde twist is perfect voor iedere dag en gemakkelijk te maken. Bekijk hieronder hoe je deze overheerlijke pizza zelf maakt. Ingrediënten: Voor de bodem: 300g MixB – Brot-Mix 10g droge gist 12ml olijfolie 1-2 snufjes…
Lees verder
Een superlekker alternatief als je wilt overstappen op glutenvrij! Een kleine switch maar je geniet nog steeds hetzelfde. Ingrediënten: 1 rol glutenvrij bladerdeeg van Schär (Blätterteig) 4 conference peren 50 gr pecannoten 25 gr amandelschaafsel 50 gr rozijnen 2 el…
Lees verder
Choosy & Delicious koppelt feestelijkheden graag met eten voor iedereen, ook als je een voedselallergie hebt kan je gezellig feesten. Zo is er voor iedere gelegenheid een box ontstaan. Bibber en beef met onze Halloween partybox! Maak je eigen heksenkoekjes…
Lees verder
Wat heb je nodig (4 pers): 1 eetlepel korianderzaad 2 eetlepels maagdelijke kokos- of olijfolie 680g geschilde en in blokken gesneden wortel 1 dun gesneden wortel 2 rode chili’s naar keuze 1 grote sjalot, gesneden 90g gember fijn geraspt 4…
Lees verder
Je kunt er voor kiezen glutenvrij te gaan eten, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die lijden aan de ziekte coeliakie hebben geen keuze en MOETEN glutenvrij eten. De rest van hun leven. Ieder jaar in de maand mei…
Lees verder