3 manieren om duurzaam te leven & vermogen op te bouwen

3 manieren om duurzaam te leven & vermogen op te bouwen

Veel lezers van onze website hechten veel waarde aan duurzaamheid. Erg fijn, aangezien het 2 voor twaalf is. Of mogelijk tegenwoordig zelfs al 1 voor 12. Het is tijd om nu in actie te komen en daarmee de aardbol leefbaar te houden voor onze toekomstige generaties.

Bij het streven naar een duurzame leefstijl lopen veel mensen tegen dezelfde ‘problemen’ op. Deze problemen, of beter gezegd uitdagingen, hebben onder meer betrekking op geld. Ga maar eens na wat je uit moet geven om je woning te verduurzamen. Of om een elektrische auto te kopen.

Tegelijkertijd lijkt het ook lastig te zijn om duurzaam je geld meer waard te laten worden. Dit kun je bijvoorbeeld middels crypto doen, maar het minen van crypto is ontzettend schadelijk voor onze aardbol. Gelukkig bestaat er zoiets als duurzaam beleggen; dit is één van de beste manieren om duurzaam te leven en vermogen op te bouwen. In dit artikel delen we graag informatie over duurzaam beleggen en 2 andere manieren om duurzaam een vermogen op te bouwen.

Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen, ook wel groen beleggen, is een unieke vorm van beleggen. Bij deze vorm van beleggen ligt de focus namelijk op het beschermen van het milieu en het opbouwen van vermogen.

Gaat deze combinatie samen? Ja, dat is zeker het geval. Bij duurzaam beleggen beleg je namelijk in milieuvriendelijke projecten of duurzame projecten. Dat stelt je in staat om een vermogen op te bouwen, om het milieu te beschermen en om van fiscale voordelen te genieten.

Dat laatste is één van de grootste financiële voordelen van groen beleggen. Veel groene beleggen zijn extra aftrekbaar, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Dat vindt uiteraard elk individu erg prettig.

Ondertussen lever je ook nog je bijdrage aan het behoud van onze aardbol. Daarbovenop komt dat het beleggen in duurzame projecten bijzonder eenvoudig is. Bij meerdere partijen, zoals de Triodos Bank en ASN Bank, kun je in speciale groene beleggingsfondsen investeren. Dit zijn ideale fondsen om duurzaam te leven en ondertussen vermogen op te bouwen.

Investeren in duurzame startups

Het is momenteel niet verstandig om grote sommen geld op de bank te laten staan. Dit geld wordt alsmaar minder waard, terwijl de rente nog steeds opvallend laag is. Een beter alternatief is daarom om in duurzame startups te investeren.

Dit zijn startende bedrijven die impact willen hebben op onze aardbol. Zij hebben een nieuwe technologie, product of dienst ontwikkeld waarmee de ecologische voetafdruk verkleind kan worden. Dat is precies wat je wilt als je duurzaam leven hoog in het vaandel hebt staan.

Bij zo’n startup kan je inleg bovendien fors meer waard worden. Je bouwt dus extra vermogen op, zet je werk aan het geld en levert je bijdrage aan de gewenste verduurzaming.

3 manieren om duurzaam te leven & vermogen op te bouwen

Je woning verduurzamen

Vermogen hoeft niet altijd direct opneembaar te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om je geld in je eigen stenen te ‘parkeren’. Hoe je dit doet? Dit doe je door je woning te verduurzamen.

Denk aan het plaatsen van een warmtepomp, nieuw isolatiemateriaal of zonnepanelen. Je huis wordt hiermee meer waard, je kunt van fiscale voordelen profiteren en je leeft des te duurzamer.

Hoe je hier dan meer vermogen mee op kunt bouwen? Nou, je huis wordt door verduurzaming meer geld waard. Bovendien bestaat de kans dat je hypotheekverstrekker een lager rentepercentage rekent, aangezien de verhouding van je hypotheek en huiswaarde veranderd is. Je komt daardoor in een andere risicoklasse terecht, waardoor je minder rente hoeft te betalen.

Je woning verduurzamen kan bovendien op heel veel manieren. Dit maakt het des te interessanter om de mogelijkheden te bekijken en je woning snel te verduurzamen. Uiteraard kun je deze manier prima combineren met bovenstaande 2 manieren!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *