5 duurzame kadotips voor kerst

duurzame kerstkados

De maand december is weer aangebroken. Dit betekent dat we allemaal weer naar de winkels mogen om cadeaus voor elkaar te kopen. Maar welke cadeaus zijn er eigenlijk geschikt wanneer je graag rekening wilt houden met het milieu? 

In dit artikel hebben we vijf leuke duurzame cadeaus voor je op een rijtje gezet, zodat je ook met kerst kan denken aan een betere wereld.

  1. Zero Waste douchepakket 

Lekkere spullen voor onder de douche is iets wat met kerst vaak wordt gegeven en hoog scoort bij de ontvanger. In het Zero Waste douchepakket zitten duurzame stukken zeep omhuld met gerecycled BioTip papier. Ook zit er een heerlijke vegan shampoo in gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Om het helemaal makkelijk te maken krijg je bij het douchepakket een houten zeepbakje om je zeepjes goed te kunnen bewaren, zodat ze langer mee gaan. Een perfect cadeau dus!

Koop hier het Zero Waste douchpakket.

2. Greenbook 

Wil je iemand verrassen met een van de leukste must-have van 2019? Dan is de Greenbook het perfecte duurzame cadeau voor de feestdagen. Het is een uitwisbaar notitieboekje die je ook nog eens op je eigen manier kunt samenstellen. Het kaft, de ringen en de pen zijn recyclebaar. De pen kan je ook opnieuw vullen. En Greenbook heeft ook nog eens een plastic vrij levering. En doordat je het boekje kan uitwissen is er geen papier voor nodig, enkan je het boekje eindeloos blijven gebruiken. 

Stel hier je eigen Greenbook samen.

3. Duurzame parfum

Parfum bij Bewust Puur is een parfum zonder chemische en synthetische stoffen. Het is 100% natuurlijk en vegan. Een luchtje is een cadeau waar je iemand altijd wel blij mee kan maken. En een goed cadeau als je iets meer wilt besteden. 

De luchtjes van Bewust puur zijn vrij van:

  • Dierproeven
  • Vrij van minerale oliën
  • Siliconen
  • Parabenen
  • SLS
  • Kunstmatige stoffen

Koop hier een 100% natuurlijke luchtje.

4. Nationale Groene Cadeaubon

Wanneer je niet weet wat je voor een vriend of familielid moet kopen met kerst is dit een goede oplossing. Met de Nationale Groene Cadeaubon kun je kiezen uit gezonde en duurzame producten van een goede kwaliteit op het gebied van wonen, slapen, huishouden, voeding, verzorging en babyproducten. Alle webwinkels die aangesloten zijn bij de Nationale Groene Cadeaubon zijn zorgvuldig geselecteerd. Ze zijn begaan met de mens, dier en milieu en ze bieden enkel ecologische, biologische en fair trade verantwoorde producten. 

De nationale groene cadeau bonnen zijn te verkrijgen bij een supermarkt bij jou in de buurt of te bestellen op de website.

5. Duurzame armband

Nog een cadeau die het vaak goed doen met kerst, namelijk een sieraad. Daarom deze duurzame armband. De armband is te vinden bij Wooden Amsterdam die is uitgegroeid tot het Nederlandse platform voor duurzame designproducten. De armbanden zijn gemaakt van hout. Daarnaast gaat 1% van de winst terug naar de natuur via Trees for All, een organisatie die voor elke vijf euro een boom plant om C02-uitstoot te compenseren. Ook kan je bij het afrekenen zelf nog de keuze maken of je nog een extra donatie wilt maken. 

Wooden Amsterdam heeft nog veel meer duurzame producten van hout die leuk zijn als cadeau. Neem een kijkje op de website!

Met al deze tips hopen wij dat we het vinden van een leuk duurzaam kerstcadeau makkelijker hebben gemaakt! 

Volg ons op Social Media en schrijf je in voor ons nieuwsbrief en mis geen enkel artikel!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *