5 merken met sportvoeding voor betere prestaties

Je hebt sporters die het casual doen, maar je hebt ook fanatiekelingen die zichzelf tot het uiterste willen pushen. Om die prestaties te kunnen leveren, heb je op de juiste momenten de juiste brandstof nodig. Gelukkig zijn er speciaal daarvoor producten ontwikkeld die je voor en tijdens het sporten tot je kunt nemen. We zetten vijf merken op een rijtje die sportvoeding voor betere prestaties aanbieden.

GU Energy

GU Energy heeft een hele productlijn sportvoeding en outdoor voeding waardoor je minder snel uitgeput zult raken. De producent biedt gels, chews, wafels, dranken en capsules aan. De GU Energy Gels zorgen voor energietoevoer en bevatten ook elektrolyten en aminozuren. Ze zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende smaken. Ook de GU Energy Chews zijn speciaal ontwikkeld om je lichaam te voorzien van energie en voedingsstoffen. Je kunt ze kauwen. Ze zitten als hapklare stukjes in de verpakking. De chews werken iets langzamer dan de gels. De GU Energy Stroopwafel is speciaal voor sporters bedacht en heeft hetzelfde effect als een energy gel. Je koopt de producten van GU Energy hier.

PowerBar

De energierepen van de Amerikaanse fabrikant PowerBar zijn zeer bekend hebben eigenlijk het hele concept van sportvoeding voor duursporters vormgegeven. De oprichter van PowerBar is zelf een langeafstandsloper. Hij bracht 30 jaar geleden al zijn eerste energiereep op de markt. Inmiddels zijn daar nog meer sportieve voedingsproducten bijgekomen, zoals gels, powershots en mineraaldranken. Al deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de training, belasting en regeneratie optimaal te ondersteunen.

Clif Bar

Clif Bar is een Amerikaans merk dat de focus legt op gezonde, fairtrade en organische ingrediënten en bewust omgaan met de natuur. De oprichter van Clif Bar wilde sportvoeding smakelijker maken. Zodoende biedt het bedrijf diverse soorten bars met vele smaakvariaties aan, en gels, sportdrinks en herstelproducten zoals protein bars en shakes. Helaas is als gevolg van Europese wetgeving nog niet het hele assortiment van Clif Bar in Nederland beschikbaar.

Enervit

Het Italiaanse merk Enervit is een begrip in de sportwereld geworden en is de sportvoedingspartner van UCI team Trek-Segafredo en UAE Team Emirates. Dit toonaangevende merk van sportvoeding heeft al ruim 40 jaar ervaring met sporters het beste uit hun prestaties te laten halen. Enervit biedt verschillende soorten bars aan, maar ook gels, sportdranken en zakjes magnesium.

Nutrixxion

Nutrixxion is een Duits kwaliteitsmerk van sportvoedingsproducten. Het bedrijf maakt energie gels, bars, sportdranken, proteïne bars en poeders en shots. Daarnast biedt Nutrixxion ook magnesium en recoverypoeders aan. De sportvoeding van Nutrixxion is volgens ervaren gebruikers lekkerder dan veel andere merken reepjes en gelletjes, die vaak een wat chemische smaak kunnen hebben.

Al deze producten zijn uitstekend geschikt om jouw sportieve prestaties te ondersteunen. Zo kun je niet alleen voor het sporten maar ook tijdens het sporten jezelf verzekeren van voldoende voedingsstoffen en energie om het uiterste uit jezelf te halen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *