5 wetenschappelijk bewezen redenen om koffie te drinken!

Koffie, wie drinkt het niet? Veel Nederlanders zijn fan van dit cafeïne houdende drankje. Heerlijk om mee wakker te worden, na een flinke maaltijd of wanneer je aan het werk bent. Een cappuccino, een espresso of een doodnormale kop filterkoffie. Met de komst van Nespressomachines is het maken van een kopje koffie kinderlijk eenvoudig. Je haalt zo’n machine in huis, Nespresso cups bestellen en je kunt aan de slag. Binnen een minuut staat er een heerlijke espresso klaar. Naast dat koffie natuurlijk lekker smaakt, is het ook nog eens gezond. Wanneer je met mate koffie drinkt natuurlijk. Drink jij (nog) geen koffie? Wij hebben 5 wetenschappelijk bewezen redenen om koffie te drinken op een rijtje gezet!

1 Je valt er van af

Veel mensen willen graag wat kilo’s verliezen en dit cafeïne houdende drankje kan je daarmee helpen. Cafeïne is namelijk een stofje waarvan het bewezen is dat het helpt bij ververbranding. Cafeïne stimuleert namelijk de stofwisseling. Hoeveel scheelt het? Cafeïne kan de ververbranding verhogen met maar liefst 29%. Drink nog maar een bak koffie wanneer je wakker wordt!

2 Alzheimer

Naast fysieke gezondheidsvoordelen is het drinken van koffie ook bevorderlijk voor je mentale gezondheid. Je geheugen wordt namelijk flink verbeterd wanneer je dagelijks een bakje koffie drinkt. Daarnaast ga je ook geheugenverlies tegen. Zo kun je door koffie te drinken de kans op het krijgen van Alzheimer verkleinen. En niet zo’n beetje ook… Koffiedrinkers zouden namelijk tot 65% minder kans hebben om Alzheimer te krijgen. Dit is niet mis natuurlijk!

3 Voorkom depressie

Steeds meer mensen lijden aan een depressie. De huidige maatschappij zorgt namelijk voor veel druk en alles moet steeds sneller en steeds beter. Wist je dat koffie een natuurlijk middel kan zijn tegen depressie? Zo blijkt namelijk uit een studie van Harvard. Vrouwen die 4 kopjes koffie per dag drinken, hebben tot 20% minder kans om in een depressie te belanden. Daarnaast neemt de neiging tot het plegen van zelfmoord af met maar liefst 54%. 

4 Beter uithoudingsvermogen

Cafeïne wordt in de sportwereld niet gezien als ‘drug’, maar toch is hier voordeel te behalen. Cafeïne kan er namelijk voor zorgen dat de snelheid en de contractiesnelheid van je spieren vergroot wordt. Je spieren zullen minder snel vermoeid raken en ze zullen een groter uithoudingsvermogen hebben. Voor het beste effect drink je een uur voor het sporten twee kopjes koffie. 

5 Sociaal!

Tot slot: een bakje koffie drinken bevordert ook je sociale contacten. In Nederland is het drinken van koffie echt een sociale activiteit. Waar mensen in bijvoorbeeld Canada of de Verenigde Staten koffie naar binnen gieten alsof het water is, nemen we hier in Nederland lekker de tijd voor. Gezellig een bakje koffie met de buurvrouw bijvoorbeeld, of met je collega’s tijdens de koffiepauze. 

Hoeveel koffie drink jij op een dag? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Door: Danny Bijl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.