Cadeaus voor iemand met een minimalistische levensstijl

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevolgen voor het milieu door hun eigen bestaan. Ze willen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten. Hun impact op het milieu verkleinen en op die manier hun steentje bijdragen aan onze wereld. Niet alleen voor ons, maar ook voor de generaties die na ons komen.

Wanneer iemand heel bewust staat in het leven en er een zo minimalistisch mogelijke levensstijl op nahoudt, kan het knap lastig zijn om een cadeautje te verzinnen bij een bijzondere gelegenheid. Je wilt deze persoon niet overladen met cadeaus omdat dit simpelweg niet past bij zijn of haar karakter, maar je wilt ook niet met lege handen aan komen. Dan ontstaat dus het volgende dilemma: want wat geef je iemand met een minimalistische levensstijl?

Iets waar hij echt iets aan heeft

Het laatste wat je wilt is dat je zijn huis vult met onnodige prullaria. Dingen die nooit gebruikt worden en uiteindelijk zelfs in de prullenbak terecht dreigen te komen. Bedenk daarom goed wat deze persoon écht gebruikt. Waarvan je zeker weet dat het op zal gaan. Een bierpakket cadeau geven is bijvoorbeeld een uitstekend idee voor de minimalist met een voorliefde voor bier. Je weet zeker dat dit echt gedronken zal worden. Let er bij het kiezen van de verpakking wel op dat dit zo natuurlijk mogelijk verpakt wordt en je dus zo min mogelijk schade aan het milieu berokkent.

Een envelopje met geld

Het is niet iets waar de meeste mensen aan denken. Bij sommige families is het zelfs taboe. Toch is geld geven wel de perfecte oplossing als je echt niet weet wat je iemand moet geven en liever hebt dat hij hier zelf iets van koopt. Wel loop je het risico dat het bedrag op de ‘grote hoop’ terecht komt en daardoor gebruikt gaat worden voor boodschappen of vaste lasten. Dan is het niet echt een cadeau voor de persoon zelf. Als je dit wilt voorkomen, kun je er ook nog altijd voor kiezen om een cadeaubon te geven. Zo kan diegene zelf iets kopen, is er geen sprake van verspilling en weet je zeker dat hij er iets leuks mee zal doen.

Bibliotheek abonnement

Een minimalist zal doorgaans niet al te veel spullen willen kopen. De grootste boekenliefhebber wil dan ook niet tientallen boeken in de kast hebben staan als deze maar één keer gelezen worden. Een bibliotheekabonnement is voor deze mensen een uitstekend cadeau. Op die manier kunnen ze gratis boeken lenen en krijgen deze boeken telkens weer een nieuwe kans om door een ander gelezen te worden.

Fairtrade snacks

Is de persoon in kwestie dol op lekker eten? Dan is het ook een leuk idee om een doos vol fairtrade snacks te vullen. Denk bijvoorbeeld aan lekkere chocolade. Op die manier toon je echt jouw betrokkenheid bij het milieu en geef je dingen waar hij of zij echt van kan genieten. Zorg er wel weer voor dat je het milieuvriendelijk verpakt. Een oude doos is een prima keuze. Leuk het zelf een beetje op met versieringen en het is fantastisch om weg te geven. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *