Dierenprint blouse van Mae Sue

Dierenprintjes ze blijven gewoon leuk en helemaal in de mode. Van kleding tot leuke items voor in je interieur. Ik draag het dus graag maar ik wil niet als panter door het leven gaan maar één item in de vorm van een blouse of shirtje is altijd leuk. Dit keer geen panter voor mij maar een lynx. En dan niet in de kleuren van het dier maar een prachtige groene blouse met de vlekken van een lynx.

Blouse gemaakt van hout?

De blouse is gemaakt van 100% tencel. Tencel is een duurzaam materiaal gemaakt van hout. Een beetje ingewikkeld verhaal maar ik zal het in het kort uitleggen. Het is een stof gemaakt van houtpulp dat is behandeld met een niet-toxisch oplosmiddel. Het is een gecertificeerde composteerbare en biologisch afbreekbare stof. Heel duurzaam!

Het fijne is dat de blouse nauwelijks kreukt dus strijken is niet nodig. Je zou het niet denken maar de blouse voelt ook erg zacht aan en door de licht glimmende stof een echte must have deze winter.

Mae Sue is een duurzame en fair trade boetiek die kleding verkoopt die in Europa of in de klassieke productielanden worden gemaakt maar wel allemaal op een eerlijke manier waarbij de arbeiders en aarde op 1 staan en geld verdienen op 2. Elk merk heeft zijn eigen verhaal zo ook mijn lynx blouse. De blouse is van het merk Dedicated. Dedica ted is het enige streetwear merk die zo serieus is over fair trade handelspraktijken en ecologische materialen. De blouse is ontworpen in Zweden en is eerlijk geproduceerd in India.

Het doel van Mae Sue is door eerlijke en duurzame mode te verkopen hoopt ze bij te dragen aan een verandering in de mode-industrie. Van “fast fashion” naar “slow fashion”. De kleding is wel iets duurder maar je kunt er wel extra van genieten wat goed is voor je karma #goodclothesgoodkarma.

De kleding is dus duurzaam maar de verzending gebeurt ook duurzaam met gerecyclede of ecologische materialen. De factuur ontvang je niet per post maar per mail en er staat heel veel informatie over de kleding op de website zodat je de juiste keuze maakt en kleding niet onnodig nog een keer verstuurd hoeft te worden.

Van mij mag de dierenprint trend dus nog wel even voortduren zodat ik deze blouse nog lekker lang kan dragen. 

Door: Tessa Droge

https://maesue.com/nl/

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *