Draag in jouw functie bij aan een duurzame wereld 

Draag in jouw functie bij aan een duurzame wereld 

Duurzaamheid is voor steeds meer mensen een belangrijk thema geworden de afgelopen jaren. Voor de één betekent dit concreet het zoeken naar mogelijkheden om energie te besparen of bijvoorbeeld om zelf groene energie op te werken. Iemand anders zoekt naar mogelijkheden om vanuit professioneel oogpunt een bijdrage te leveren. Kijk bijvoorbeeld naar vacatures in de petrochemie, die gericht zijn op het verduurzamen van processen. Niet alleen in de petrochemie, van zichzelf niet de meest duurzame sector, zoekt men naar arbeidskrachten die een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van producten en processen. Ook zijn er steeds meer bedrijven die zich richten op de energietransitie. Als professional kun je hier een bijdrage aan leveren. 

Vacatures op het gebied van duurzame energie

Kijk eens naar de vacatures duurzame energie bij deze organisaties. Het zijn vacatures die uiteenlopen van engineering, construction & maintenance en commissioning, tot vacatures op het gebied van projectmanagement en HSE. Het maakt de kans relatief groot, dat je een vacature vindt die past bij jouw profiel en achtergrond. De verwachting is dat het aantal vacatures binnen deze organisaties de komende jaren verder toe zal nemen. De vraag naar de diensten en producten van bedrijven die hun bijdrage leveren aan de energietransitie neemt steeds verder toe. 

Omscholingstraject om een bijdrage te leveren

Mogelijk voldoet je huidige profiel nog (volledig) niet aan de eisen die deze organisaties stellen aan kandidaten. In dat geval zijn er verschillende mogelijkheden, om jezelf te laten omscholen. Vanuit de overheid wordt momenteel het STAP-budget aangeboden. Ben jij hier al bekend mee? Het is een budget ter waarde van maximaal 1.000 euro wat bij moet dragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Een fraaie kans om je kennis te verbreden, of je te richten op een hele andere sector. Kijk goed of de organisatie waar je een opleiding wilt volgen geaccrediteerd is. Een alternatief is het volgen van een omscholingstraject bij de organisatie waar je solliciteert. Steeds meer organisaties bieden een dergelijk traject aan, om het aantal geschikte kandidaten voor een functie te vergroten. 

Vraag naar geschoold personeel groot bij bedrijven 

Bedrijven in de reeds genoemde sectoren kampen met grote personeelstekorten, waarbij de verwachting momenteel niet is dat deze tekorten snel zullen worden opgelost. Met name in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant is de vraag naar engineers veel groter dan het aanbod. Meer naar het noorden toe ligt het aantal openstaande vacatures binnen deze branches lager. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *