Duurzaam beleggen? Zo doe je dat!

Duurzaam-beleggen-Zo-doe-je-dat

Beleggen in een bedrijf dat schade aanricht aan mens, milieu en maatschappij, dat wil natuurlijk niemand. Gelukkig kun je bij Evi duurzaam beleggen in bedrijven die de wereld een stukje beter maken. Maar wat is duurzaam beleggen eigenlijk? En waar moet je allemaal op letten? Hieronder lees je meer.

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen is een vorm van beleggen waarbij de belangen van mens, milieu en maatschappij centraal staan. Bij het uitkiezen van aandelen of beleggingsfondsen wordt rekening gehouden met de impact die deze beleggingen nu en in de toekomst hebben op het gebied van duurzaamheid.

Bij duurzaam beleggen beleg je dus in de bedrijven die een positieve impact hebben op onze wereld. Dit zijn bedrijven die zich bijvoorbeeld inzetten voor gelijkheid, vernieuwde energievormen gebruiken of proberen het milieu te beschermen. In bedrijven die zich bezighouden met het produceren van fossiele brandstoffen of wapens, gebruik maken van kinderarbeid of de mensenrechten niet accepteren, wordt dus niet geïnvesteerd. Zo help je de planeet en de maatschappij een handje.

Bedrijf selecteren

Het vinden van een duurzaam bedrijf kan nog best lastig zijn. Daarom is het handig om tijdens het selecteren van een bedrijf te letten op bepaalde criteria. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de ESG-criteria: environment, social en governance. Wanneer een bedrijf goed scoort op deze criteria, dan is het een duurzame onderneming.

Hoe ga je duurzaam beleggen?

Wanneer je een bedrijf hebt gevonden dat aansluit bij jouw idealen, dan kun je van dit bedrijf aandelen kopen. Dit doe je via een online broker. Een broker is iemand die als tussenpersoon onderhandelt tussen jou en het bedrijf. Uiteindelijk kan je via een broker in het door jouw gewenste bedrijf investeren. Verder is het ook mogelijk om via een bank duurzame aandelen te kopen. Zij hebben vaak experts in dienst, die de ontwikkelingen van duurzaamheid op de voet volgen. En ze kunnen jou helpen en adviseren bij de aankoop van jouw aandelen. Er bestaan ook beleggingscoaches of beleggingsbureaus die jou voor een bepaald bedrag helpen met jouw belegging. Deze beleggingsinstanties hebben vaak veel kennis in huis. Wanneer je zelf niet veel van duurzaam beleggen afweet, kan het daarom handig zijn om de hulp van zo’n coach of bureau in te schakelen. 

Wanneer je duurzaam belegt, beleg je dus in een bedrijf waarbij de belangen van mens, milieu en maatschappij centraal staan. Bij het selecteren van een bedrijf maak je gebruik van de ESG-criteria. Wanneer je een bedrijf hebt gevonden, kun je via een broker, bank of beleggingsinstantie aandelen kopen. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.