Duurzaam en voordelig thuisvermaak: 4 praktische ideeën

Duurzaam en voordelig thuisvermaak 4 praktische ideeën

Hoe vermaak jij jezelf het liefste thuis? Vind je het heerlijk om op de bank met je smartphone te liggen? Kijk je graag naar de televisie? Of ben je het liefste met één van je hobby’s in de weer? Feit is dat lang niet al het thuisvermaak even duurzaam is. Of even voordelig is. De experts van Debeterewereld.nl delen daarom in dit blogartikel 4 praktische ideeën met je om jezelf thuis duurzaam en voordelig te vermaken.

Huur Lego

Het leggen van een puzzel of het spelen met Lego; het is beide ontzettend leuk, maar niet ideaal voor het milieu. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met alle blokjes Lego of stukjes puzzel, nadat je klaar bent? Een (klein) deel hiervan komt ongetwijfeld terecht in de vrije natuur. Dat willen we uiteraard liever niet, dus kijk eens naar het huren van Lego. Je huurt het Lego voor een bepaalde tijd, zet het bouwwerk in elkaar, breekt het weer voorzichtig af en stuurt de Lego weer terug naar de verhuurder. Dit is duurzaam, dit is voordelig en dit is ook nog eens super vermakelijk.

Kies voor IPTV

Wat betaal je op dit moment voor je TV abonnement? Waarschijnlijk betaal je hier een paar tientjes, of zelfs meer, voor. Dit geld kun je gelukkig makkelijk besparen, dankzij IPTV. Dit is een dienst waarmee je toegang krijgt tot alle zenders in maar liefst 4 verschillende kwaliteiten (maximaal 4K Ultra HD). Je betaalt hier een stuk minder geld voor, je hebt hier alleen een internetverbinding (en een IPTV Box) voor nodig en je hoeft geen dure monteur in te schakelen. Al deze zaken zorgen ervoor dat IPTV duurzaam én voordelig is.

Bonustip: kijk ook eens naar Smart IPTV. Daarmee heb je niet eens meer een IPTV Box nodig, maar uitsluitend een smartphone en een smart TV. Hoe makkelijk, leuk en duurzaam kan het leven zijn?

Tuinieren

Een goede andere optie is om te tuinieren. Dit biedt veel vermaak, is goed voor je gezondheid en draagt ook nog bij aan de uitstraling van je tuin. Je bent bovendien (semi) actief bezig en geniet spoedig van een fraai ogende tuin. Door regelmatig te tuinieren, voorkom je ook dat je hier wekelijks héél veel uren aan hoeft te besteden. Zet tuinieren dus idealiter elke week even op de agenda, zodat je je tuin moeiteloos (en leuk) bij kunt houden.

Upcycling

Voor de echte doe-het-zelvers is upcycling een super leuke vorm van vermaak. Bij upcycling verzamel je oude voorwerpen, bijvoorbeeld uit de natuur. In de natuur vind je altijd wel oude flessen, oude potten of oude stoffen. Deze items kun je gebruiken voor het maken van decoratieve items voor in je huis. Of voor rondom je huis. Zo kun je met dergelijke items prachtige bloempotten maken of een fraai decoratiestuk voor in de vensterbank. Uiteraard is dit één van de meest duurzame vormen van thuisvermaak. Je ruimt de natuur op, je recyclet oude materialen en het is ook nog eens leuk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *