Handige duurzame apps voor op jouw smartphone

duurzame apps

Tegenwoordig zijn er super veel apps die het makkelijker maken om met duurzaamheid bezig te zijn. Gelukkig, want tien jaar geleden was dit er allemaal nog niet. Ontdek hier de handigste, leukste en duurzaamste apps! Download ze met één van je iPhone toestellen.

Puur! Uit eten

Ben je een Bourgondiër en hou je van lekker eten? Maar is hetgene in je dorp nooit echt gericht op biologisch voedsel? Download dan de Puur! Uit eten app. Biologisch, fairtrade en duurzaam uit eten.

Rank a Brand

Wanneer je in de winkel staat is het lastig te bepalen welke producten op een duurzame manier zijn geproduceerd en welke dat niet zijn. Om dit wel snel te kunnen achterhalen, is rank-a-brand de oplossing! Kun je niet kiezen tussen een merk? Laat het dan afhangen aan de bevindingen van Rank a Brand. Zo maak je altijd een verantwoorde keuze.

Questionmark

Ook met de boodschappen doen heb je wel eens twijfels aan een product: zal het op een goede manier zijn gemaakt, of niet? Op die vraag en nog veel meer vragen krijg je antwoord met de Questionmark app. Scan je artikel met deze app en kom van alles te weten over je product die je misschien gaat kopen.

Eerlijk winkelen

Wil je specifieke winkels te weten komen waar duurzame dingen worden verkocht? Neem dan een kijkje op de Eerlijkwinkelen app. Vul je locatie in en kom er achter welke winkels in jouw buurt duurzame producten verkopen. Denk aan fairtrade producten, maar ook aan tweedehandswinkels. Zo kun je makkelijk verschillende aankopen op een duurzame manier doen.

Ecosia

Waarschijnlijk hebben nog niet veel mensen er van gehoord, maar Ecosia is een zoekmachine. Van het geld dat Ecosia verdiend planten ze bomen. Dit doen ze om de CO2 uitstoot van zoekopdrachten te compenseren. En het leuke is, je kunt zelf zien hoeveel bomen er door jou worden geplant.

Zo zijn er nog meer apps die duurzaamheid bevorderen. Welke staat bij jou hoog op het lijstje?

Niets missen van De Betere Wereld?
Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *