Waarom we plus size modellen moeten omarmen

De laatste tijd is er veel sprake over het feit dat er meer plus size modellen moeten komen, dan hebben we het vooral over de Victoria Secret Fashion Show. Plus size fashion komt steeds meer naar Nederland en vrouwen kunnen uit veel meer kleding variëren. Als er zoveel aandacht in de mode is, waarom dan niet op de catwalk?

Kleding

Toch wordt er tegenwoordig nog vaak genoeg gezegd dat je je moet kleden naar je lichaamstype. Zo mogen plus size vrouwen bijvoorbeeld geen strakke highwaist broeken dragen met een crop top, omdat dit niet bij hun ‘lichaamstype’ hoort.

Zo moet kleding in alle maten verkocht worden in elke winkel. Dus het moet echt in alle maten verkocht worden, van dun tot dik. Mensen moeten zich comfortabel kunnen voelen zonder dat mensen iets over hun lichaam te zeggen hebben. Iedereen mag dragen wat ze willen dragen.

Er moeten plus size modellen komen in de Victoria Secret Fashion Show, vorig jaar werd er aangekondigd dat de show “more diverse than ever” was, met bijna de helft van de modellen die donker, Aziatisch en Hispanic, maar geen een van de 52 modellen waren plus size. Jonge meisjes zien nu alleen maar extreem dunne modellen de catwalk oplopen. Hun zelfbeeld wordt dan erg veranderd en in sommige gevallen heeft dit de oorzaak op een eetstoornis.

Ashley Graham

Ashley Graham is een plus size model die zich hiervoor inzet. Zo heeft ze de Italiaanse Vogue de hemel ingeprijst omdat ze haar foto niet hebben veranderd met Photoshop. Graham heeft de Victoria Secret Fashion Show ook publiekelijk beschuldigd van het feit dat zij geen plus size modellen in hun show hebben. Graham laat jonge meisjes inzien dat alle lichamen mooi zijn op hun eigen manier en is all about body positivity.

Het moet dus gewoon kunnen dat alle verschillende lichaamstypen op de catwalk komen te staan. Alhoewel er al veel meer plus size is in de mode-industrie mogen er ook veel meer modellen komen (vooral in de Victoria Secret Fashion Show). Want er is toch geen ideaal lichaamstype

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.