Flow Cosmetics staat voor transparant, duurzaam en puur

Bij Flow Cosmetics zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid naar de planeet, naar onze klanten en naar onszelf. Daarom kiezen we altijd voor het beste. We staan voor duurzaamheid en houden van pure, biologische ingrediënten, recyclebare verpakkingen, een zero waste mindset, groene voorraad en dierproefvrije cosmetica. We praten niet alleen, we volgen ons hart en je zult onze waarden zien in onze acties.

De oorsprong van Flow Cosmetics ligt in Finland, waar Riitta Jänkälä tijdens haar beroep als kapster en beautyspecialist ontdekte hoeveel chemische stoffen er in cosmetica verwerkt zijn. Dit moest anders en daarom is Riitta aan de slag gegaan met huid- en haarverzorgingsproducten die gebaseerd waren op eetbare wilde en biologische kruiden en bessen uit Finland. Ze plukte die wilde en schone ingrediënten uit ongerepte bossen en in 2004 creëerde ze haar eerste zeep en shampoo bars, in haar garage en verkocht ze op de lokale markten.

Vandaag, 16 jaar later, heeft Flow Cosmetics een eigen fabriek voor de productie, waar Riitta nieuwe, unieke, innovatieve en biologische afbreekbare cosmetica recepten ontwerpt. De originele waarden zijn niet veranderd. Het volledige assortiment van Flow Cosmetics heeft meer dan 90 oprecht natuurlijke cosmeticaproducten – alles gemaakt van biologische en wilde ingrediënten met een zo duurzaam mogelijk process. Vind het complete assortimet hier: Flow Cosmetics (-> https://flow-cosmetics.nl/)

Pure ingrediënten maken pure en kwalitatieve producten

Onze productformules zijn gemaakt van alleen de puurste ingrediënten die biologisch, in het wild gegroeid of ecocert-gecertificeerd zijn. 100% natuurlijke en schone ingrediënten – zonder schadelijke chemicaliën. De productformules zijn tot in de puntjes uitgewerkt. We doen geen concessies op het gebied van effectiviteit – waardoor ze ook voor professioneel gebruik geschikt zijn.

Waarom vinden wij transparantie zo belangrijk?

Omdat we niets te verbergen hebben. Bij ons vind je geen lange ingrediëntenlijsten met ingewikkelde synthetische ingrediënten. Voor alle producten is de volledige ingrediëntenlijst beschikbaar op onze website en elke productverpakking. Daarnaast vinden we het belangrijk om te vertellen dat zowel onze producten als de ingrediënten niet op dieren getest zijn. Nu niet, en nooit niet.

Duurzaamheid en zero waste mindset

Er is de afgelopen jaren steeds meer aandacht voor de milieubelasting van verpakkingsmaterialen. We houden er bij het kiezen van onze verpakkingen al rekening mee dat deze verpakkingen ooit gerecycled moeten worden. We gebruiken veel karton, metaal en glas, omdat deze materialen goed gerecycled kunnen worden. Voor sommige producten is plastic het enige geschikte verpakkingsmateriaal, in die gevallen hebben we gekozen voor recyclebaar plastic, zoals Pure PS-plastic of Pure LDPE 4-kwaliteit plastic. Ons plastic is altijd BPA-vrij.

Onze drukke en wereldse levensstijl zorgt ervoor dat veel van de producten die we kopen per vliegtuig worden vervoerd. Dit is een snelle optie, maar wij doen hier niet aan mee. Wij vinden dat er andere opties zijn. In plaats daarvan kiezen we voor rederijen die zich inzetten om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Onze producten worden vervoerd door een combinatie van vrachtauto’s en boten.

We koesteren onze waarden, hiermee maken wij cosmetica die altijd effectief én altijd eerlijk is. Always Natural. Always Effective. Always Honest – Just the way your beauty routine should be!

Vind ons op https://flow-cosmetics.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.