Fraukje maakt de wereld mooier met Fairplaats.shop en … bedeltjes.

Al mijn hele leven kies ik voor duurzaam en groen. Dat gaat niet vanzelf, dit kost mij veel tijd om plekken te vinden waar eerlijke en verantwoorde producten online te koop zijn. Het aanbod vind ik best versnipperd, maar met Fairplaats.shopverander ik dit. Met Fairplaats.shop (een soort groene bol, amazon) zorg ik ervoor dat alle groene producten, waar onze aarde blij van wordt, op één plek te vinden zijn, zodat iedereen met een gerust hart kan shoppen en tegelijk het verschil maakt. Met gemak en plezier online groen shoppen, dat is de toekomst! Gezond en duurzaam leven, wie wil dat nou niet in deze tijd.

Graag neem ik jullie mee in mijn avontuur opzoek naar prachtige producten die de wereld een beetje beter maken. Neem bijvoorbeeld de liefelijke bedeltjes uit de bengeltjesshop;

Waar denk jij aan als je het woord ‘bedeltje’ hoort? Allereerst waarschijnlijk aan zo’n schattig hangertje. Ik had een armbandje met een dolfijntje er aan. Lang geleden van mijn moeder gekregen. Ik maakte er een zeebedeltjesarmband van. Een zeesterretje, een schelpje en een zeepaardje kwamen er bij. Deze geef ik weer door aan mijn dochtertje. De symbolen van de zee passen bij mijn kleine meisje van twee jaar. Ze groeit op vlakbij Haarlem en ze is dol op water en het strand dus een fietstochtje naar het strand hoort er in de zomer en zelfs winter gewoon bij.

Hoe anders is dit voor vele kinderen die opgroeien in de townships van Zuid-Afrika. Als ik ‘bedel’ in hun context hoor dan denk ik aan ‘bedelen.’ Langs de kant van de weg staan, bij de verkeerslichten waar de auto’s van de rijken stoppen. Je hand ophouden, misschien met je kleine broertje in een draagdoek, en hopen dat iemand er een geldstuk in stopt.

Op Fairplaats.shop vind je bedeltjes of ‘bengeltjes’ die er voor zorgen dat bedelen op straat niet meer nodig is. Kansarme, jonge moeders verdienen een inkomen met het maken van deze sieraden. De stichting Angels4Angels begeleidt hen en zorgt voor de verspreiding van de bedels. Bedels maken om niet meer te hoeven bedelen. Een gaaf idee dat mijn dochtertje straks op haar verjaardag een bedeltje krijgt en er daarmee voor zorgt dat de wereld ver weg een klein beetje mooier wordt.

Fraukje Dijkstra

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.