Groen smeren, een bewuste keuze

Het voelt nog een beetje onwennig om mijn eerste blog te schrijven voor De Betere Wereld. Ik moet nog zoeken naar wat jullie als lezers leuk en interessant vinden. Daarom ga ik eerst maar eens bij mijzelf te rade. Natuurlijk heb ik nagedacht wat het voor mij betekent om bewust en duurzaam te leven. Een lastige vraag omdat het leven soms even wat grillig is. Toch vind ik bepaalde waarden heel erg belangrijk, zo staat op nummer 1, respect voor mensen, dieren en de aarde. Dat klinkt heel erg groot maar is het niet.

Zo kies ik er bijvoorbeeld voor om alleen biologische, het liefst plantaardige cosmetica te gebruiken en zal aan jullie proberen uit te leggen waarom.

Groen Smeren

  1. Wanneer je voor ecobeauty kiest smeer je bewust. Hiermee bedoel ik dat je bewust bezig bent met wat je op je huid en in je haar smeert. Je let meer op de ingrediënten en je wilt geen kwalijke stoffen in de producten die je kiest.
  2. Je houdt van de natuur, de dieren en de aarde. Wanneer je voor ecobeauty kiest ben je milieu bewust. De producten die je kiest zijn biologisch afbreekbaar en/of hebben verpakkingen die het milieu zo min mogelijk belasten.
  3. Al eeuwenlang gebruiken mensen planten, kruiden, zaden, bessen die befaamd zijn om hun werkzame bestanddelen. In de meeste gevallen bevatten deze plantaardige bestanddelen krachtige antioxidanten die de huid beschermen  tegen het ouder worden en haar gezond houdt.
  4. Wanneer je voor ecobeauty kiest hou je van de dieren om je heen en wil je zeker niet dat er voor jouw product dieren zijn mishandeld. Daarom kies je voor dierproefvrije cosmetica met het leaping bunny symbool.
  5. De keuze voor een bewuste leefstijl is sexy en geeft aan dat je dieper nadenkt over dingen dan anderen, het betekent dat je een stevige mening hebt en je niet wilt conformeren aan de mening van anderen.

Dit zijn mijn belangrijke redenen om te kiezen voor ‘Groen Smeren’. Wanneer je ook besluit om de inhoud van je toilettasje te gaan veranderen kan ik je aanraden dit stap voor stap te doen. Start met het lezen en onderzoeken van de ingrediënten. Lastig? Ik zal in de komende blogs dieper ingaan op deze materie.

Groene groetjes, Debbie

Ik zal mij even aan jullie voorstellen: Al meer dan zeven jaar schrijf ik met veel liefde en passie over beauty en een bewuste lifestyle en hoop ik anderen hier mee te inspireren. Naar mijn mening zijn deze twee aspecten nauw met elkaar verbonden. Ik geloof in de kracht van het delen en wil de schoonheid laten zien van de wereld om ons heen. De ander laten stralen is één van mijn belangrijkste missies in het leven.

Al van kinds af aan heb ik een grote belangstelling voor beauty en tot op de dag van vandaag is dit alleen maar meer geworden. Ik heb een voorliefde voor natuurlijke cosmetica en onderzoek graag de ingrediënten. In het jaar 2016 is World of Bliss ontstaan waarin ik blog over mijn kleurrijke leven. Ik heb een afgeronde HBO opleiding cultureel werk en ben afgestudeerd in de richting Kunst & Educatie. Naast het schrijven teken en schilder ik graag. Ik kijk erg uit naar de gastblogs die ik ga schrijven. Tot snel!

www.worldofbliss.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *