Kan iets simpels een bijzonder resultaat brengen?

voetaktief

Blog van Voetaktief

De wereld om ons heen gaat razendsnel en onze levensstijl vraagt veel van lichaam en geest. We worden geleefd door alle verwachtingen van anderen. We leven op automatische piloot en de wereld voelt als chaos. Ons hoofd raakt vol en draait overuren. We zoeken massaal naar mogelijkheden om onze hersenen rust te geven (mindfulness, yoga, sporten).

In al deze vormen zijn we bezig om het hoofd leeg te maken, rust te geven en gedachten te laten zijn. We zijn even weg van alles om ons heen. Maar een volledige innerlijke rust en het complete gevoel hebben we nog niet gevonden.
We vergeten namelijk een belangrijk aspect: de totale verbinding. Enerzijds verbinding in onszelf van kop tot teen. Anderzijds de verbinding met de mensen en de wereld om ons heen. Een sleutel tot deze verbinding zit in onze voeten.

De ervaring van Liesje en Ludka

Telkens wanneer op blote voeten in de natuur gingen wandelen, voelden we een aangename rust in ons hoofd en een totale ontspanning. We voelden een nieuwe intense verbinding in ons lichaam. De verbinding tussen hoofd en voeten. Vanuit de wetenschap wisten we al dat in onze voetzolen meer dan 200.000 zenuwuiteinden zitten die 70% van de informatie om te kunnen bewegen doorgeven aan onze hersenen. Dat we dit ook zouden kunnen waarnemen, hadden we nooit bedacht.
Tot we de schoenen uit trokken, blootsvoets gingen wandelen en de voeten de ruimte gaven om te bewegen en te voelen. Deze “hoofd-voet” connectie bleek dus echt voelbaar!!
We merkten dat we ons lichaam steeds beter gingen waarnemen: waar het begint en eindigt, wat er in ons lichaam gebeurt, hoe we staan en waar we ons bevonden. Hoe meer we gingen bewegen en voelen met de voeten, hoe minder ons hoofd moest werken om alles in en om ons heen waar te nemen. Ons hoofd werd rustiger en ons lichaam kon makkelijker ontspannen. Een heerlijk gevoel van vrijheid overviel ons.

voetaktief

Dit gingen we vaker doen! Op zoek naar dat moment van rust, ontspanning en connectie met onszelf en de wereld om ons heen.

Deze totale verbinding heeft ons nog veel meer opgeleverd dan alleen maar directe rust, ontspanning en connectie. Het heeft ons leven zowel in de “beweging” als in het “zijn” veel bewuster en rijker gemaakt. Door steeds vaker de voeten te bewegen en ruimte te geven werden onze fysieke en mentale grenzen beter voelbaar en we begrepen beter waar onze lichamelijke klachten vandaan kwamen. Sommige klachten waren na verloop van tijd verminderd en een aantal waren zelfs verdwenen. Ook voelden we onze voeten sterker en beweeglijker worden. Ze zijn nu uitgegroeid tot een stevig fundament van ons lichaam. Ze dragen ons de hele dag en brengen ons overal heen.

Naast de fysieke veranderingen merkten we ook een nieuwe dimensie in het “zijn”. De relatie met onszelf en de relatie tot de anderen werd intenser en waardevoller. Er kwam meer focus en we leefden makkelijker in het nu. We ervaren steeds meer een totale balans en we voelen ons steviger en krachtiger in het leven staan.

voetaktief

Vanuit deze ervaring zijn wij ervan overtuigd geraakt dat we via de voeten niet alleen de verbinding in ons lichaam voelen, maar ook de verbinding voelen met je eigen “zijn” en met de wereld om ons heen. Een totale verbinding die op alle vlakken in je leven op een positieve manier doorwerkt en je leven verrijkt.

Wij gunnen jou dezelfde ervaring. Dus trek die schoenen uit en voel je leven! Iets simpels met een bijzonder resultaat!

Ludka Vloemans en Liesje Thienpont
Oprichters van VoetAktief
www.voetaktief.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.