Keuzehulp bij boormachines

Keuzehulp bij boormachines

Een echte klusser heeft natuurlijk een goede boormachine nodig! Is jouw boormachine behoorlijk aan vervanging toe, ben je niet tevreden met je huidige boormachine of heb je überhaupt geen boormachine? Wij helpen je in dit artikel op weg met de keuze voor een boormachine die het beste bij jou past!

Stroombron

Je hebt boormachines met een snoer en boormachines die op een accu werken. Boormachines met een snoer zijn vaak wat krachtiger en ze zijn wat minder duur. Accu boormachines bieden dan weer meer bewegingsvrijheid, al zijn ze duurder en minder krachtig. Vraag jezelf af hoe en waar je wilt gaan boren en welk type boor daar het meest geschikt voor is.

Vermogen

Bepaal welk vermogen jouw boormachine nodig heeft. Het vermogen van een boormachine wordt uitgedrukt in Watt. Dit zegt iets over het stroomverbruik en niet per definitie iets over de kracht van de boor. De huis-tuin-en keukenboorder heeft genoeg aan een boor van 600 Watt. Dit gaat dus om het boren van kleine gaatjes, eens in de zoveel tijd. Als je van plan bent om vaak te boren en ook zwaardere boorklussen wil uitvoeren, bijvoorbeeld het boren in harde steensoorten, dan kun je het best kiezen voor een boor vanaf 900 Watt.

Extra’s

Bedenk welke overige eigenschappen jij van belang vindt bij jouw boormachine. Misschien vind je het belangrijk om zelf het toerental in te stellen, zodat je bij iedere klus het gepaste toerental hebt. Dan is het goed om te kiezen voor een boormachine met een flexibel toerental. Let ook op het maximaal koppel en het aantal slagen per minuut. Hoe hoger al deze dingen zijn, hoe krachtiger jouw boor. Ten slotte is het ook niet onbelangrijk om te kijken naar de kwaliteit van jouw boor. Ja, die hele goedkope is verleidelijk, maar op termijn heb je echt meer plezier van de ietwat duurdere.

Bits en boren

Bij een boormachine horen natuurlijk de juiste bits en boren. In veel gevallen zitten de bits en boren inbegrepen wanneer je een boormachine aanschaft. Handig, want dan weet je direct zeker dat ze op jouw boormachine zullen passen. Is dat niet het geval? Kijk goed naar het aansluitingspunt van jouw boormachine. Iedere boormachine heeft een ander aansluitingspunt waar weer andere bits en boren op past. Als je weet welk aansluitingspunt jouw boormachine heeft kun je bijbehorende bits en boren makkelijk vinden. In de bouwmarkt kunnen ze je vast en zeker verder helpen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *