Langdurig gelukkig blijven met je partner: dat doe je zo!

Langdurig gelukkig blijven met je partner dat doe je zo!

Uit onderzoek is gebleken dat relaties steeds korter duren. Dit komt voornamelijk doordat veel mensen sneller ontevreden zijn, hoge verwachtingen hebben en gek gemaakt worden door social media. Op social media lijkt immers alles bij andere stelletjes prachtig en perfect te zijn. Dit gaan mensen met hun eigen relatie vergelijken, waarna het gras bij de buren opeens veel groener lijkt te zijn.

Het gevolg is evident: er gaan meer en meer relaties kapot. Gelukkig geldt dit niet voor elke relatie. Veel relaties zijn, ondanks bovengenoemde situatie, sterk en overleven iets mindere tijden. Zitten jij en je partner nu in een iets mindere tijd, maar willen jullie beide langdurig gelukkig blijven met elkaar? Dan is het verstandig om onderstaande tips serieus te nemen.

Kom & blijf in gesprek met elkaar

Communicatie is de fundering van elke relatie. Zolang jij en je partner goed blijven communiceren, blijft de fundering van jullie relatie intact. Dit betekent onder meer dat jullie relatie meer klappen aankan en hierdoor niet zomaar te breken is.

Het komt dus uiteindelijk allemaal op communicatie aan. Vinden jullie het echter lastig om jullie gevoelens uit te spreken? Dan kun je het beste een mediator inschakelen, zoals een mediator Deurne. Zo’n mediator draagt bij aan het vlekkeloos laten verlopen van een gesprek. De mediator kiest geen partij, maar is 100% betrokken, neutraal en onpartijdig. Het gesprek wordt hierdoor op de juiste manier geleid, waardoor jullie beide jullie zegje kunnen doen. Dit lucht voor jullie beide waarschijnlijk heel erg op.

Een mediator klinkt wellicht als een ‘noodoplossing’. Dat is niet het geval. Ook als jij en je partner 100% gelukkig met elkaar zijn, kan het nooit kwaad om eens een mediator in te schakelen. Tijdens een gesprek bij een mediator krijgen jullie beide mogelijke nieuwe inzichten. Dit kan de relatie een flinke boost geven. Bijkomend voordeel: overal in ons land vind je wel een mediator, zoals een mediator Asten.

Stop met vergelijken

Dit is wellicht één van de beste tips die gegeven kan worden. Stop met het vergelijken van jullie relatie met de relaties van andere mensen. Of met hetgeen wat je op social media allemaal tegenkomt. Elke relatie kent pieken en dalen, maar op social media zie je alleen maar de pieken. Dit is uiterst oneerlijk en kan ook behoorlijk confronterend zijn. Zonder dat je het direct doorhebt. Het beste is daarom om volledig te stoppen met het maken van vergelijkingen. Wellicht is het zelfs een idee om te stoppen met social media.

Breng jullie schermtijd omlaag

Tot slot kan het niet onverstandig zijn om jullie schermtijd omlaag te brengen. Dit houdt in dat jullie regelmatig de smartphones wegleggen en echt tijd voor elkaar vrijmaken. Dit is goed voor jullie relatie en is vele malen leuker dan eindeloos scrollen op jullie smartphones!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *