Lees hier alles over de voor- en nadelen van cryptomunten

Lees hier alles over de voor- en nadelen van cryptomunten

We kunnen er tegenwoordig niet meer omheen want crypto is overal. De online muntsoort wordt beheerd door een netwerk van servers en computers waardoor het extreem goed beveiligd is. Het is gedecentraliseerd geld wat inhoudt dat er geen bank of overheid aan te pas komt dit is een ontzettend groot voordeel van crypto. Toch zijn er niet alleen maar voordelen aan de cryptocurrencies. In dit blogartikel vertellen we je meer over de voor- en nadelen van crypto. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

De cryptomarkt is altijd geopend

De gewone aandelenmarkt zijn gesloten tussen bepaalde tijden. Dit heeft met de verschillende tijdzones en de verwerkingstijd te maken, mensen moeten nou eenmaal ook slapen. Bij crypto is dit echter niet het geval. In het geval van crypto is de markt 24 uur per dag, alle dagen van de week geopend. Dit komt doordat de computers de toezichthouders zijn en er geen menselijke uren aan te pas komen. De transacties vinden dus ook heel direct plaats, zonder dat er een derde partij aan te pas hoeft te komen. Het enige moment waarop de markt gesloten kan zijn is wanneer de infrastructuur van de markt geüpdatet wordt.

Geen betaalmiddel voor de wet

De cryptomunten zijn tot op de dag van vandaag nog steeds geen betaalmiddel voor de wet. Ondanks dat de Bitcoin al zo’n 15 jaar in ontwikkeling is blijft de koers van de munt ontzettend veranderlijk. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom de munt geen wettelijk betaalmiddel is. Doordat de koersschommelingen zo snel gaan en soms zo groot zijn is het, ondanks de korte verwerkingstijd van een transactie, gevaarlijk om de munt voor betalingen in te zetten. Een ander nadeel is dat de transactiekosten van het gebruiken van crypto op dit moment nog erg hoog zijn. Hierdoor betalen zowel de betaler als de ontvanger een hoge commissie waardoor er ook geld verloren gaat. Wanneer de cryptomunten een stuk stabieler worden is er een kans dat het een wettelijk betaalmiddel wordt.

Meer informatie

Wil jij meer informatie over crypto, de voor- en nadelen en zoek jij een antwoord op al jouw crypto vragen? Dan kun je het best terecht op Www.anycoindirect.eu. Dit platform geeft een uitgebreide toelichting op alle mogelijke vragen met betrekking tot crypto en is daarnaast ook nog een broker. Je kunt hier dus ook een account aanmaken waarmee je jouw eigen crypto kunt kopen en verkopen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *