Lef en moed

Informatief inspirerend boek over energie en klimaat, met songteksten van De Dijk

De titel van dit boek is ontleend aan een van de nummers van de band De Dijk, die bovendien toestemming gaf om diverse van hun songteksten in dit inspirerende boek op te nemen.

140.000 wedstrijden

Lef en moed geeft een helder beeld van onze collectieve verslaving aan fossiele brandstoffen. Niet alleen met een schat aan informatie, maar ook via originele invalshoeken. Want had u zelf bijvoorbeeld al eens uitgerekend hoeveel uur Arjen Robben moet voetballen om evenveel energie te verbruiken als een reiziger er achteloos doorheen jaagt op een vlucht naar Ibiza? Verhoef wel; om de lezer op verschillende manieren gevoel te laten krijgen bij dit onderwerp. (Het antwoord heb je hierboven net gelezen).

Follow This

Verhoef (Technische Natuurkunde, Delft) deelt met de lezer zijn persoonlijke ervaringen en waarnemingen in de energiewereld en zijn zorgen over de razendsnelle opwarming van de aarde. Hij doet dit aan de hand van zijn eigen verhaal: dat van een pionier in de wereld van duurzame energie, nadat hij – jaren terug – radicaal een punt zette achter een carrière in de telecommunicatie en het bankwezen. Verhoef werd met zijn bedrijf Energieker één van de eersten die zonnepanelen via het internet aanbood. Daarnaast is hij oprichter geweest van een van de eerste energiecoöperaties: de Zonvogel. Ook was Verhoef een van de initiatiefnemers tot Follow This, de groep van aandeelhouders die Shell duurzamer wil maken en waarvan hij nu ambassadeur is.

De muziek van De Dijk hielp hem destijds bij die gewaagde koerswijziging in zijn carrière; de teksten van De Dijk prachtig door het boek heen geweven, zetten ook dit verhaal op verrassende wijze kracht bij.

Lef en moed maakt wakker, maar geeft bovenal inspiratie tot actie en hoop dat we de ontwikkelingen met vereende krachten toch tot een goed einde kunnen brengen.

Preview

Bekijk hier alvast een deel van het boek.

Lezersaanbod

Lef en moed is verschenen bij uitgeverij Maurits Groen (www.mgmc.nl/boeken-tijdschriften.htm). U kunt dit boek nu met 15% korting te bestellen door in de webshop de code MIN15 te gebruiken.

(normale prijs € 19,95 | 140 pag | ISBN 97890 78171294)

Toon de 1 reacties
  1. Rosa schreef:

    Sins ik in de overgang ben geraakt nu bijna 10 jaar geleden ben ik veel onzekerder geworden dan dat ik eerst was.
    Vandaar dat een van deze beken mij misschien kan helpen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.