Natuurlijke Mooimakers deel 3: Rozenolie

natuurlijke mooimakers rozenolie

Ik geef je een roosje, mijn roosje

De derde natuurlijke mooimaker is één van mijn favorieten namelijk rozenolie. Ik gebruik graag producten waarin rozenolie is verwerkt. Ik zal jullie in dit blog wat meer vertellen over rozenolie en haar toepassingen. Aan het einde heb ik nog een fijn recept voor een heerlijk zacht rozenserum.

De roos is een prachtige bloem. Al eeuwenlang spreekt de roos met haar verschijning tot onze verbeelding. Niet voor niets wordt de roos de bloem van de liefde genoemd. De bekendste rozensoorten zijn Rosa Centifolia (Provençaalse Roos) en de Rosa Damascena (Damascus Roos)

Zinnelijk parfum

Het destilleren van rozenolie is een arbeidsintensief proces. Voor ongeveer 1 liter rozenolie zijn maar liefst 5 kilo rozenblaadjes nodig. De kostbare rozenolie wordt verkregen door stoomdestillatie. De meeste rozenolie komt uit Bulgarije, Turkije, Frankrijk en Marokko maar ook Azië is een grote rozenolie leverancier. Een goede kwaliteit rozenolie ruikt anders dan dat wij gewend zijn. Rozenolie door alcohol geëxtraheerd ruikt sterk, vlak en bedwelmend zoet terwijl de geur van pure rozenolie zich moet ontvouwen.

Helend vermogen

Rozenolie bevat veel essentiële vetzuren die de huid voeden, herstellen en gladder maken. Het heeft verzachtende en antibacteriële eigenschappen en helpt bij couperose. Rozenolie kan ook worden gebruikt bij de verzorging van brandwondjes en andere huidinfecties zoals acne. Rozenolie is een vrouwelijk parfum en wordt binnen de aromatherapie ingezet bij menstruatie klachten en daarbij eventuele emotionele problemen.

Zachte huidverzorging

Ook binnen de huidverzorging is rozenolie is een gewild beauty ingrediënt. We vinden het in gezichtscrèmes, douche en verzorgingsproducten of gebruiken het als badolie. Ook kun je rozenolie verdampen in een geurkaarsje, diffuser of brandertje. De geur van rozen geeft een positief, vertrouwd en fijn gevoel. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Let er wel op dat je pure, het liefst biologische rozenolie gebruikt.

Recept: serum gevoelige en/of onrustige huid

Recept Rozenserum

Niet alleen in de winter maar juist in de zomer heeft de huid extra verzorging nodig. Luchtvervuiling en de effecten van de zon hebben hun weerslag op onze huid. Daarom is het goed om de huid tijdens de zomerdagen eens extra te verwennen met een serum. Wat heb je er voor nodig?

  • 2 druppels Roos
  • 4 druppels Kamille
  • 2 druppels Geranium
  • 40ml Jojoba olie
  • 10 ml tarwekiemolie
  • Klein glazen potje met dekseltje (50ml)
  • Kommetje en roerstaafje

Voeg de ingrediënten bij elkaar en vermeng de etherische oliën met de Jojoba en Tarwekiemolie. Giet het mengsel vervolgens in het glazen potje.
Breng het serum 2 maal daags aan op een gereinigde huid. Na een aantal dagen zal de huid er rustiger uit zien. Een hele fijne zomer toegewenst!

Groene Beauty groet, Debbie Wassink

www.Worldofbliss.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *