Natuurlijke Mooimakers: Olijfolie

Wanneer je over wilt gaan op natuurlijke huidverzorging neem dan eens een kijkje in je keukenkastje, want wat je kunt eten kun je vaak ook op je huid of in je haren smeren. Wie wel eens op vakantie is geweest naar een land rondom de Middellandse Zee herinnert zich vast wel de prachtige (soms eeuwenoude) olijfbomen en het lekkere eten. Bij bewoners in dit gebied wordt relatief veel minder hart en vaatziekten geconstateerd. Men schrijft dit dan ook toe aan het dagelijks nuttigen van olijfolie. Olijfolie is zo goed voor ons omdat het een voedende, reinigende en ontslakkende werking heeft en veel vitaminen zoals vitamine E en mineralen bevat.

Extra Vierge Olijfolie

Olijfolie uit de eerste persing is het beste om te gebruiken, zowel voor in de keuken als uitwendig gebruik. De olijfolie uit deze persing is het zuiverst en bevat een zeer laag zuurgehalte. Er is niets verhit en er zijn geen andere middelen gebruikt, waardoor het de meest pure bereiding is. Extra Vierge Olijfolie wordt het meeste gebruikt in salades en voor alle andere koude toepassingen. Voor onze huid en haren kunnen we deze olie puur gebruiken of mengen met een andere basisolie. Je kunt de olijfolie gebruiken bij een droge schilferige huid en het kan bij eczeem klachten verzachtend werken. Voor een lekkere ‘glow’ op je huid en je haren kun je deze recepten gebruiken.

Recept  Happy Aging gezichtsmasker

1/3  kopje yoghurt

1/4  kopje honing

2 theelepels extra vierge olijfolie

Meng alle ingrediënten in een kommetje goed door elkaar en breng het aan op de huid. Laat het mengsel 15 minuten intrekken. Verwijder het masker met een warme vochtige doek of met lauwwarm water. De huid voelt nu heerlijk zacht aan.

Recept Haarmasker Beschadigd Haar

4 Eetlepels Extra Vierge Olijfolie
1 Eetlepel Kokosolie

Meng beide oliën door het zachtjes te verwarmen. Breng het mengsel aan op liefst ongewassen haar. Wikkel een handdoek om het haar en laat het mengsel ongeveer een half uur intrekken. Was daarna je haar grondig. Glanzend en gezonder haar is het resultaat.

Gebruik jij ook graag ingrediënten uit het keukenkastje en heb je een leuk recept? Laat het ons weten.

Groene groet, Debbie

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *