Review ondergoed Saint Basics

Ondergoed Saint Basics

Tijdens het sporten irriteert een bh vaak. De bandjes zakken af of de bh floept omhoog. Niet fijn als je net in een lekkere work-out zit en je constant en je bh zit te trekken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede sport-bh die ook nog eens lekker zit en die heb ik denk ik gevonden!

Milieuvriendelijk ondergoed

Tijdens mijn speurtocht stuitte ik op de site van Saint Basics. Saint Basics belooft zacht ondergoed van natuurlijk stoffen zoals eucalyptus. Op de geur van eucalyptus ben ik dol maar dat ze van eucalyptus ook ondergoed maakte wist ik niet. Ook wordt er een mooie pasvorm, anti-geur en geen schurende labels beloofd. Dat klinkt in ieder geval goed. 

Als ik het setje wat bestaat uit een bh (zonder beugels), hemd en slipje thuisgestuurd krijg voel ik gelijk dat het erg zacht aanvoelt. Ik zie ook geen labels dus dat gaat al goed. Het ondergoed is mooi vormgegeven en als ik het aantrek sluit het ook perfect aan. Nu alleen nog kijken hoe het sporten mij vergaat met deze set. Dat gaat perfect, want de bh blijft goed op zijn plaats zitten en ik voel eigenlijk helemaal niet dat ik hem aanheb. Zo moet het zijn. 

Het verhaal van Saint Basics

De producten van Saint Basics is 95% milieuvriendelijker dan gewone producten en 100% vrij van pesticiden, sweatshops, kinderarbeid en oneerlijke handel. Van katoen naar ondergoed legt het een hele weg af. Het katoen komt van de katoenvelden aan de Egeïsche Zee. Omdat het katoen daar een langere vezel heeft voelt de stof zachter aan. De eucalyptus komt uit de bomen van Ermelo. Nee … niet in Nederland maar in Zuid-Afrika. Uit de houtpulp van de eucalyptusbomen worden in Oostenrijk vezels gemaakt voor de stoffen. Het hele proces is zero-waste en bekroond met een EU-prijs voor het milieu. De vezels, het katoen en eucalyptus gaan naar Portugal naar de spinnerij waar de vezels worden gesponnen tot hoogwaardig garen. Daarna worden ze gebreid tot superzachte stoffen en worden ze geverfd en bedrukt met natuurlijke kleuren. De kleding wordt in Portugal met liefde gemaakt door volwassenen met vakkennis dus geen kinderarbeid. Daarna vervolgen de producten hun weg naar Nederland over de weg, want dat is prima te doen. Alle producten worden online verkocht dus geen winkels en tussenhandel zodat het geld wat hiermee bespaard wordt, gegeven wordt aan goede doelen en de community van Saint Basics. 

Op www.saintbasics.com vind je diverse soorten ondergoed en shirts voor dames en heren. Dus wil je ook bijdragen aan een beter milieu en lekker zittend ondergoed dan zou ik hier zeker even een kijkje nemen. 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *