Thuis Indonesisch koken doe je met TerraSana

thuis indonesisch koken -- uitgelicht

Heb je een etentje gepland staan? Dan wil je goed voor de dag komen. Met een Indonesische rijsttafel scoor je punten. En met de vegan en biologische Indonesische boemboe en ketjap manis marinade van TerraSana speel je dat zo klaar.

Koken met Indonesische kruidenmix

Er zitten wat tricks in het maken van gekruid eten. Ook bij typische kruiden die bij Indische gerechten passen. Hoe meng je kruiden bij elkaar? En hoeveel heb je van elk nodig om een lekkere kruidenmix te maken. Kruidnagel neemt je gerecht met een mespuntje al over, terwijl je van een andere kruidenmix dan weer twee hele lepels nodig hebt. Dat goed toepassen is een kunst op zich. Met de boemboe voor nasi goreng en ketjap manis hoef je dat gelukkig niet zelf uit te vogelen. Hoe kook je met sereh of laurierblad of kaffir limoenblad bijvoorbeeld? TerraSana’s Aziatische wereldkeuken helpt je daarbij. In de kant- en klare nasi goreng bumbu is de perfecte kruidenmix al voor je gemaakt. Op de enige echte manier door een Indisch familiebedrijf. En wat het nog beter maakt is dat alle ingrediënten van biologische oorsprong zijn en hoge kwaliteit.

Vegan koken en genieten van echt Indisch eten

Maar jij stelt meer eisen aan wat je op tafel zet: dan alleen lekker, makkelijk en biologisch. Dat snappen ze bij TerraSana. Daarom is de Indische basis voor de rijsttafel ook plantaardig, met een schone en korte ingrediëntenlijst en palmolievrij. Het uitgangspunt is simpel. Wat goed is voor jou is zou dat ook moeten zijn voor de natuur.

Typisch Indonesische toppings

Indonesische toppings zijn eigenlijk zo lekker dat ze vaak ook als perfecte aanvulling bij andere gerechten fungeren. Gebakken uitjes geven een extra crisp aan wat je op tafel zet. Een even zo bekende zure topping is atjar tjampoer.  

TerraSana heeft een korte ingrediëntenlijst en meer smaak

Een grote plus bij de Indische producten is de korte ingrediëntenlijst. Om de basisingrediënten voor de Indonesische rijsttafel te maken, heb je geen smaakversterkers of andere overbodige ingrediënten nodig. Een van de redenen is natuurlijk omdat het eten er niet beter van wordt. Maar ook omdat het niet hoeft. Biologische ingrediënten die gebruikt worden behouden hun heerlijke natuurlijke smaak.

Hoe kun je vaker Aziatisch koken?

Als je al geniet van de Indische keuken kun je je hart ophalen voor de andere bekende Aziatische gerechten bij TerraSana. Typisch Thais zijn de beroemde curry’s, de groene curry of de rode curry, vaak lekker aangevuld met kokosmelk en een pepertje en groenten naar smaak. Typisch Indiaas is dan weer de naan. Ook deze producten in de Aziatische wereldkeuken zijn helemaal biologisch, clean label en vegan. Voor de liefhebber van Thaise curry’s zijn er ook twee jackfruitcurry’s. Dit zijn currysauzen waar er flinke stukken jackfruit aan toegevoegd zijn. Jackfruit is een Aziatische vrucht met een vlezige structuur. Zo kun je een vegan ”pulled meat” effect creëren.

Waar vind je vegan Indisch eten?

Je vindt de Indische, Thaise en Indiase culinaire klassiekers van TerraSana zowel online in biologische shops als in de biologische supermarkt bij jou in de buurt.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *