Vegan schoenen

Wekelijks word ik overstelpt met mails van schoenenzaak in mijn mailbox. Ja, Ik heb mij hier zelf voor aangemeld dus ik moet mijzelf de schuld daarvan geven. Ik wilde altijd de beste aanbieding dus dan moet je wel goed op de hoogte blijven van de sale en andere acties.

Tekst: Tessa Droge

De schoenen zijn meestal van mindere kwaliteit als ik ze voor heel goedkoop op de kop had getikt. Gemaakt van imitatieleer wat er gerust nog wel even mooi uit blijft zien maar na verloop van tijd gaat het scheuren en ze vaak ook niet zo lekker zitten. Soms zat er wel een paar echte leren schoenen tussen. Deze bleven langer mooi en zaten heerlijk maar dan dacht ik weer aan het materiaal van deze schoenen. Die arme diertjes die er voor zijn opgeofferd.

Ook ben ik na gaan denken over de vervaardiging van deze goedkope schoenen. Slechte omstandigheden tegen lage lonen, wat voor materialen worden er gebruikt en kan je al gebruikte materialen niet opnieuw gebruiken? Dus het roer moest omgegooid worden. Minder ‘rotzooi’ meer voor mij maar schoenen die op een eerlijke manier zijn gemaakt.

Via internet kwam ik terecht bij VEGA-LIFE. Een bedrijf die zich geheel richt op producten die volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten (dus geen dierproeven of materialen van dieren gebruikt) maar ook goede arbeidsomstandigheden en lokaal (alleen in Europa) geproduceerde producten. De producten zijn biologisch en fair trade en daar zijn de laarzen die ik mocht testen een goed voorbeeld van.

Een paar prachtige kuithoge laarzen waarbij de rits van gerecyclede PET-flessen is gemaakt, de zool is van natuurrubber en het uitneembare voetbed is biologisch afbreekbaar. De gehele laars is van diervriendelijk materiaal gemaakt. De lijm is zelfs op waterbasis in plaats van chemicaliën. Laarzen dus naar mijn hart en ze zitten ook nog eens erg lekker.

VEGA-LIFE verkoopt naast deze leuke laarzen ook nog een hoop andere schoenen, kleding maar ook o.a. heerlijk vegan snoep en diervriendelijke cosmetica.

En zoals je bij zoveel webwinkels ziet zit er niet nog een gigantische doos om de schoenendoos heen  maar wordt de schoenendoos netjes verpakt in papier en zaten er in mijn doos nog een aantal leuke verrassingen zoals een verrukkelijke vegan karamel om te proeven maar ook een potlood met bloemenzaadjes. Ik nieuwe schoenen en mijn tuin straks vol bloemen.

Enthousiast geworden na dit verhaal? De winkel van VEGA-LIFE is gevestigd in Amsterdam maar ze hebben ook een webshop (www.vega-life.nl) waar je heerlijk kunt shoppen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.