Verantwoord crypto’s kopen? Het kan!

Verantwoord crypto’s kopen

Er verschijnen in de media steeds meer berichten over de vervuilende werking van cryptomunten. Een effect wat je misschien niet verwacht, maar wat wel degelijk het geval is. Hoe dit komt? De vele en grote transacties en het minen van cryptomunten zorgen ervoor dat het ware energieslurpers zijn.

Maar zoals tegenwoordig op bijna ieder gebied zijn er ook voor cryptomunten duurzame alternatieven te vinden. Wat een goede keuze is op dit gebied? Wij leggen uit.

Cardano

Waar de koers van alle crypto’s daalde steeg de koers van de duurzame cryptomunten vaak enorm. Cardano is daar een voorbeeld van, sinds het begin van 2021 is de koers ontzettend gestegen. Op het hoogtepunt was de prijs binnen een jaar al vertienvoudigd (x10). Dit wordt door experts één op één gekoppeld aan het duurzame karakter van de munt. 

Dit duurzame komt doordat deze munt niet het energieslurpende ‘groof of work’-systeem maar de duurzamere ‘proof of stake’ methode gebruikt. Deze methode gebruikt één duizende deel van het energie, ten opzichte van de andere cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum.

Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, die eerder Ethereum oprichtte. Doordat hij de founder van deze munt is, is er veel vertrouwen in de munt. Ethereum is daarom inmiddels een vaste waarde. Dit zorgt er ook voor dat beleggers vertrouwen in de munt hebben. De Cardano koers er dan ook eentje om in de gaten te houden.

Andere verantwoorde cryptokeuzes

Naast Cardano zijn er meer verantwoorde cryptomunten. Het verschil zit ‘m vooral in het verbruik van de hoeveelheid energie. Chia is een relatief nieuwe munt die eveneens claimt zeer duurzaam te zijn. Zij presenteren zich als duurzaam alternatief voor Bitcoin.

Zij zijn uniek in het gebruik van de ‘proofs of space and time’-methode. Deze methode gebruikt ongebruikte schijfruimte op de harde schijven van de gebruikers. Dit zorgt voor een veel zuinigere munt. Chia is nog wel heel nieuw, dus de stijging zoals die van Cardano is nog niet geëvenaard.

Dan is er nog Polkadot, ook een relatief nieuwe munt. Zij maken gebruik van hetzelfde systeem als Cardano.

Een combi van crypto en duurzaamheid

Een combi van crypto en duurzaamheid

Investeren in crypto en duurzaam bezig zijn, het is goed te combineren. Laat je dan ook niet weerhouden door de verhalen over het vervuilende karakter van deze munten en zoek gewoon naar het alternatief wat goed voelt voor jou.

Die zijn er zeker te vinden en sterker nog; bij veel duurzame munten zien wij een tegengestelde beweging. De andere munten dalen terwijl deze duurzame coins consistent doorstijgen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *