Vervang een iPhone niet direct bij een zwakke accu

Vervang een iPhone niet direct bij een zwakke accu

Wanneer een iPhone batterij snel leeg is, betekent dit voor veel consumenten dat het tijd is om het apparaat te vervangen. In veel gevallen is dat zonde en draagt het bepaald niet bij aan een betere, duurzame wereld. Immers, de meeste andere onderdelen in het toestel zullen nog naar behoren functioneren. Door de iPhone te repareren in plaats van te vervangen, gaat deze vaak nog meerdere jaren mee. Dat is overigens niet alleen vanuit duurzaamheidsoogpunt interessant, maar levert je ook een financieel voordeel op. Voor het vervangen van losse onderdelen in je telefoon betaal je veel minder, dan voor het vernieuwen van het complete apparaat. 

Zoek naar de oorzaak van een zwakke accu 

Een iPhone accu gaat bij een normaal gebruik zo’n twee à drie jaar mee, voordat deze merkbaar minder wordt. Het frustreert gebruikers wanneer zij deze al gedurende de dag een keer moeten opladen om het uitvallen van de telefoon te voorkomen. Niet altijd wordt een zwakke accu veroorzaakt door slijtage. Ook komt het voor dat bepaalde apps of bijvoorbeeld een tweede eSIM veel energie van de batterij vragen. Voor de eSIM geldt dit bijvoorbeeld als er geen verbinding kan worden gemaakt met het netwerk. De eSIM zal voortdurend zoeken naar een netwerkverbinding, wat veel energie vergt. Een goede eerste stap bij een zwakke accu is het beoordelen van het energieverbruik van de diverse apps op je telefoon. Het verwijderen ervan kan de oplossing voor je vormen. 

Zwakke accu iPhone lokaal laten repareren 

Mocht het verwijderen van apps die veel energie vragen het probleem niet verhelpen, dan kun je de iPhone accu laten vervangen. Kijk ook eens bij de instellingen gerelateerd aan de batterij, wat de huidige batterijconditie is. Zeker wanneer dit percentage onder de 90% valt is een vervanging van de accu interessant. Er zijn verschillende lokale partijen die zo’n reparatie voor je uit kunnen voeren. Zo steun je niet alleen de lokale ondernemer, maar profiteer je vaak ook van een uitgebreide service. 

Deze partijen kunnen de accu, veelal nadat je vooraf een afspraak hebt gemaakt, al binnen een half uur vervangen. Op de website van een reparateur vind je meer informatie over de kosten van deze reparatie. Blijkt het vervangen van de accu niet mogelijk te zijn of het probleem niet op te lossen? In dat geval profiteer je bij sommige ondernemers van no cure, no pay.  

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *