Vitamine C redt Allan Smith van wisse dood

In deze dagen van dreiging van weer een nieuwe virusziekte, van het coronavirus, is de actualiteit van dit verhaal weer helemaal terug. Met vitamine C is het wellicht mogelijk preventief iets te doen. Wel moet een aantal grammen per dag genomen worden … Hier het verhaal van de Nieuw-Zeelandse boer Allan Smith. 

De boer uit Nieuw-Zeeland, met de naam Allan Smith, werd in 2009 geveld door de varkensgriep, een virusziekte. Hij had medische hulp nodig toen hij hoge koorts kreeg en een infectie van de bovenste luchtwegen. Zijn longfunctie was dusdanig afgenomen dat hij op de intensive care belandde. Uit een ct-scan bleek ernstige oedeemvorming in de longen. In de maand die volgde verbeterde zijn toestand niet, ondanks de inspanningen op de intensive care. Het medisch personeel wilde uiteindelijk de behandeling staken: er was geen hoop meer op overleving van de comateuze Smith. Zijn familie was het hier echter niet mee eens en vroeg de doktoren om intraveneuze toediening van vitamine C. Een advocaat was nodig om de artsen te overtuigen.

De behandeling werd uitgevoerd, al meenden de medici dat het niet zou werken. Uiteindelijk gingen ze met tegenzin op het verzoek in, met het volgende behandelschema: 25 gram vitamine C intraveneus (dag 1), 2 x 25 gram (dag 2), 75 gram (dag 3) en 100 gram (dag 4 tot 6). Twee dagen na de start werd opnieuw een ct-scan gemaakt. De oedeemvorming in de longen was verdwenen en voor het eerst in vier weken werd ‘normaal’ longweefsel gevonden. Allan Smith bleef echter in comateuze toestand en de artsen zagen geen reden om het vitamine C-infuus te continueren. De verbetering van de longen schreven zij toe aan een verandering van de stand van het bed (van een gekantelde naar een zittende positie).

De daaropvolgende week nam de longfunctie wederom af. De familie Smith verzocht opnieuw om toediening van vitamine C. Het verzoek werd niet gehonoreerd. De patiënt werd vervolgens overgebracht naar een ander ziekenhuis in Nieuw-Zeeland. Daar werd Smith dagelijks 6 gram oraal liposomale vitamine C toegediend, een orale toedieningsvorm waarmee hoge bloedspiegels worden bereikt. Ondanks de relatief lage dosis herstelde zijn longfunctie. Na vier weken behandeling ontwaakte Smith uit de comateuze toestand. Er werd begonnen met orale toediening van gewone vitamine C en hij herstelde zodanig dat hij uit het ziekenhuis kon worden ontslagen. Een jaar later was de boer volledig hersteld en weer in staat zijn vliegtuig te besturen boven de landerijen in Nieuw-Zeeland. De laatste berichten zijn dat Alan Smith nog steeds in een goede gezondheid verkeert.

De televisie New Zealand 3 News maakte er reportages over. Een hiervan afgeleide reportage is nog steeds via Youtube te benaderen: Vitamin C The Miracle Swine Flu Cure – 60 Minutes Living Proof.

Uit: Gezond met Voedingssupplementen
www.gezondeboeken.nl

Gratis nieuwsbrief van fit met voeding? www.fitmetvoeding.nl

Toon de 2 reacties
  1. Frits schreef:

    Héél érg dat de artsen onwelwillend waren !!!!!!

    Frts

  2. Marjan schreef:

    Super!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.