Vrouwelijk libido verhogen met kruidencapsules?

Wie er het internet op naslaat, gelooft al snel dat iedereen een spetterend seksleven heeft. Toch is dit niet altijd het geval. We hebben allemaal wel eens een periode waarin we wat minder goed in ons vel zitten waardoor onze seksuele energie daalt. Zowel mannen als vrouwen kunnen (tijdelijk) een wat lager libido ervaren. In dit artikel gaan we dieper op het vrouwelijk libido in en hoe u dit eventueel met bepaalde stoffen kunt aanzwengelen. Seks is immers gezond!

Tekst: Marceline Geelen

Wat betekent libido?

Heeft u telkens veel minder zin in seks dan uw partner? Dat kan een aantal oorzaken hebben. Zo zijn hormonen bij vrouwen een veel voorkomende onderliggende reden voor een laag libido. Teveel of te weinig oestrogeen kan tot minder zin in seks leiden. Daarnaast kunnen er medische oorzaken aan ten grondslag liggen, bijvoorbeeld bepaald medicijngebruik. Een echte libidokiller is bovendien stress. Financiële problemen, een ziek kind, stress op het werk? Dan is seks wel het laatste waar u aan denkt. Wie lekker in zijn of haar vel zit, heeft vaak meer zin in intimiteit. Een laag libido kan dus verschillende oorzaken hebben. Gelukkig kennen we libidoverhogende voeding en bestaan er voedingssupplementen met pillen of capsules op plantaardige basis die ertoe kunnen bijdragen dat uw seksuele behoefte toeneemt.

Lustopwekkers uit de natuur

De natuur kent allerlei lustopwekkers. Hierover bestaan overigens zowel feiten als fabels. In het oude China geloofde men dat warm en liefst giftig slangenbloed bij mannen tot een groter seksueel uithoudingsvermogen zou leiden. En wie heeft nog nooit gehoord dat oesters een fantastisch afrodisiacum zijn? Gelukkig zijn er ook plantaardige afrodisiaca. Vijgen, bananen en avocado’s zijn hier voorbeelden van. Bovendien draagt voeding met een veel vitamine C en ijzer bij aan de seksdrive. Vitamine C verbetert immers de doorbloeding naar de organen. Alom bekend is chocolade. Het consumeren hiervan leidt tot het vrijkomen van fenylethylamine. Dit is een lichaamseigen stof die wordt aangemaakt als mensen verliefd zijn.

Voedingssupplementen voor het vrouwelijk libido

Daarnaast werkt een aantal kruiden positief voor het vrouwelijk libido. U kunt hierbij denken aan maca. Dit kruid wordt ook wel de ‘ginseng van Peru’ genoemd. Het heeft een ondersteunende invloed op de vruchtbaarheid* en bezit kenmerken van een afrodisiacum. Het draagt ook nog eens bij aan het verminderen van overgangsverschijnselen. Ook catuaba komt in aanmerking. Catuaba wordt ook wel eens ‘ontspanningskruid van de goden’ genoemd’ en is bijzonder populair bij Braziliaanse stelletjes. Ashwagandha wordt al eeuwen in de Ayurveda gebruikt. Het is een sterke antioxidant en ondersteunt de voortplantingsorganen. Ashwagandha werkt ontspannend. Deze kruiden zijn verenigd in het Libido Pakket Vrouw van vitaminesperpost.nl.

Daarnaast kennen we de natuurlijke formule Super Libido Vrouw. Deze formule bevat maar liefst acht verschillende stoffen ter verhoging van het vrouwelijk libido. Buiten maca en ashwagandha bevat Super Libido Vrouw onder meer rhodiola, dat helpt om in de stemming te komen en de bloedcirculatie te bevorderen. Ginkgo biloba is tevens goed voor de bloedcirculatie. Een ander liefdeskruid uit Brazilië is muira puama. Dit is eveneens toegevoegd. Ook bevat het supplement saffraan, dat sinds oudsher bekend staat om de positieve invloed op het libido*.

*De gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn op dit moment in behandeling bij de EFSA.

Prijs en verkrijgbaarheid

U kunt bij vitaminesperpost.nl terecht voor de formule Super Libido Vrouw. Een verpakking Super Libido Vrouw bevat 30 vegetarische capsules en kost € 19,95. Dit supplement bevat buiten bovengenoemde stoffen ook BioPerine (zwarte peper extract) voor een betere opname. Het supplement is volgens IFS-kwaliteitsnormen gecapsuleerd.

Over vitaminesperpost.nl

Het streven van vitaminesperpost.nl is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *