Waarom een vogel als huisdier aan een betere wereld bijdraagt

Waarom een vogel als huisdier aan een betere wereld bijdraagt

Bij een huisdier denk je wellicht direct aan een hond of kat. Kijkende naar de cijfers is dat ook heel logisch; dit zijn de twee meest voorkomende soorten huisdieren in ons land. De top 3 van populairste huisdieren wordt volbracht door vissen, terwijl vogels op plek 4 staan. Met name in de afgelopen jaren lijken vogels als huisdier steeds populairder te worden. Maar, waarom dan?

Dit komt onder meer doordat een vogel als huisdier aan een betere wereld bijdraagt. Dit heeft eigenlijk meerdere redenen.

Een vogel is duurzaam

Kan een huisdier, zoals een vogel, nou echt duurzaam zijn? Ja, dat is zeker het geval. Kijk maar eens naar vogelvoer; dit kan 100% natuurlijk zijn en kan dus milieuvriendelijk verkregen/gemaakt zijn.

Ook heb je bij een vogel op een andere manier met ontlasting te maken. Ga je met je hond een stuk wandelen? Dan moet je altijd plastic zakjes op zak hebben, omdat je hond overal kan poepen. Dit is op zich niet verkeerd, maar de plastic zakjes zijn uiteraard niet goed voor het milieu. Bovendien zijn deze zakjes maar eenmalig te gebruiken en hierdoor alles behalve duurzaam. Daar heb je bij een vogel geen last van. Een vogel is duurzaam te onderhouden, te verzorgen en te voeden. Dit blijkt vooral als je het afzet tegen het gebrek aan duurzaamheid bij andere huisdieren, zoals een hond.

Een vogel is gezellig

Een vogel is niet alleen duurzaam, maar is ook nog eens super gezellig. Met name in de afgelopen jaren lijkt eenzaamheid een groot probleem in ons land te zijn geworden. Veel mensen zijn uitsluitend met zichzelf bezig en kijken niet/minder om naar bijvoorbeeld oudere mensen. Aangezien elk mens behoefte aan gezelligheid en connectie heeft, biedt een vogel uitkomst. Een vogel is altijd bij je in de buurt, brengt leven met zich mee en maakt ook nog gezellige geluidjes. De perfecte ingrediënten om iets te doen tegen eenzaamheid of een langdurig somber gevoel!

Een vogel brengt weinig hoofdbrekens met zich mee

Aan de verzorging van een hond moet je dagelijks heel veel tijd besteden. Met name als je hond nog jong is, ben je hier eigenlijk 24/7 mee bezig. Daar is bij een vogel weinig tot geen sprake van. Haal een goede vogelkooi in huis, zorg voor gedroogde meelwormen, zorg voor wat vermaak in de kooi en heb vervolgens weinig omkijken naar je vogel. Of beter gezegd: een vogel brengt weinig hoofdbrekens met zich mee. Dit is vooral het geval als je dit afzet tegen de hoofdbrekens van bijvoorbeeld een hond of kat. Voor veel mensen/huishoudens lijkt een vogel daarom de betere optie te zijn.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *