Wat te doen op ziekenbezoek?

Wat te doen op ziekenbezoek

Het gebeurt helaas vaker om je heen. Mensen die ziek worden of bijvoorbeeld een ongeluk hebben gehad. Hierdoor kunnen ze in het ziekenhuis terecht komen. Hierbij schrik je vaak erg van wat er gebeurd is. Het is in dit geval altijd erg fijn langs te kunnen in het ziekenhuis. Toch kan het spannend zijn wat je aantreft. Je wilt de zieke toch steunen en een lief gebaar geven. Wat kan je geven om de zieke te steunen?

Een knuffel

Een knuffel voor een zieke doet het altijd goed. Nu zul je misschien denken aan een tastbare knuffel, zoals een beertje. Dit kan, vooral bij kinderen, een erg goede optie zijn. Toch doet een persoonlijke knuffel ook erg veel bij mensen. Wanneer je namelijk iemand aanraakt, maakt je lichaam een stofje aan. Dit stofje noemen ze oxytocine. Dat stofje wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Doordat dit stofje vrijkomt, voel je een gevoel van geluk en verbondenheid. Ook zorgt de knuffel voor een stuk minder stress. Het is dus voor een zieke erg fijn en misschien zelf wel een beetje pijnstillend.

Fruitmand

Ook kun je denken aan een fruitmand. Gezond eten is voor iedereen belangrijk. Zo is het verstandig ongeveer twee stukken fruit per dag te eten. Daarbij is gevarieerd eten met genoeg groente ook niet te missen. Wanneer iemand in het ziekenhuis ligt is het dus des te beter dat diegene gezond eet. Hierbij is een fruitmand cadeau doen dus zeker niet verkeerd. Door fruit te eten zorg je ervoor dat je lichaam minder risico loopt op hart- en vaatziekten. Ook loop je een minder groot risico op diabetes, darm- en longkanker bij het eten van fruit. 

Ballon of kaartje

Wanneer je in het ziekenhuis komt, kun je het haast niet voorkomen een heliumballon tegen te komen. Deze kun je in ieder ziekenhuis wel kopen. Dit ook niet zo gek. Deze ballonnen hebben vaak veel verschillende kleuren. Op de ene ballon staat een lieve of leuke boodschap, terwijl op de andere ballon bijvoorbeeld gewoon een hartje of smiley staat. Door de kleuren die de ballonnen hebben, wordt je automatisch al een stuk vrolijker. Daarnaast is een kaartje ook altijd leuk. Hierbij kun je ervoor kiezen een persoonlijke kaart te geven, dit door middel van een foto samen op de kaart. Wanneer je een kaart geeft heb je een persoonlijke tekst in de kaart staan. Als zieke is het erg leuk om dit kaartje zo af en toe er nog eens bij te pakken.

Tijdschriften of boeken

Ook kunnen tijdschriften of boeken een leuke optie zijn. Iemand die in het ziekenhuis ligt, ligt in de meeste gevallen veel op bed. Het is dan wel zo fijn als je wat hebt om jezelf te vermaken. Natuurlijk heeft tegenwoordig bijna iedereen een smartphone, waarmee je erg veel kunt. Je ontkomt dus niet aan het brede assortiment aan films en series. Toch kan een tijdschrift of boek dan erg fijn zijn. Hierbij hoeven je ogen even niet de hele tijd naar een fel scherm te kijken. Door het lezen van een tijdschrift of boek kun je ook goed tot rust komen en is het goed tijdverdrijf.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *