Wat weet je over coils?

Roken, het is voor veel mensen een hardnekkige verslaving, één waar moeilijk van af te komen is. Vaak blijkt zo maar stoppen met roken niet zo eenvoudig te zijn. Het is een gewoonte geworden om een sigaret op te steken. En die gewoonte doorbreek je niet zo maar. Een middel om te minderen of te helemaal stoppen met roken, is het gebruik van de e-sigaret. Voordat je hieraan begint is het verstandig om je goed te laten informeren, zoals het gebruik van coils.

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret is de elektronische variant van een echte sigaret. Het is in wezen een elektronisch apparaat dat werkt op batterijen en deze verdampt vloeistof (e-liquid) waar nicotine of nicotinevrije vloeistof inzit. Het grote verschil is met een normale sigaret is dat er nu geen rook wordt ingeademd maar waterdamp. Ook verbrandt de e-sigaret niks, het verdampt de vloeibare vloeistof. Toch geeft de e-sigaret hetzelfde soort gevoel als een normale sigaret. Dit komt doordat de coils oftewel de gloeidraad in de e-sigaret – voor een groot deel dezelfde smaakbeleving en de nicotine verzading geeft die een normale sigaret ook geeft. De hoeveelheid nicotine kun je langzaam afbouwen. Hierdoor is het een goed middel als je wilt stoppen of minderen met roken.

Hoe werkt een e-sigaret?

Er zijn tal van varianten en maten van een e-sigaret, maar de werking van al deze varianten en maten is hetzelfde. Ze werken allemaal op een oplaadbare batterij. De batterij zorgt ervoor dat er hitte wordt geproduceerd. Met deze hitte kan de vloeibare e-liquid worden verdampt en kun je de waterdamp inhaleren. Het activeren van de hitte oftewel de batterij kan door aan de driptip te zuigen (zoals je ook gewoon bent bij het roken van een normale sigaret) of door op de ‘fire’ button te drukken waardoor je de batterij activeert.

Uit welke onderdelen bestaat een e-sigaret?

Een e-sigaret bestaat uit verschillende onderdelen, te weten een batterij, clearomizer, een coil, een e-liquid en een driptip. De coils is eigenlijk het belangrijkste onderdeel. De coils zorgen er namelijk dat de e-liquid verdampt, het is namelijk het onderdeel van de clearomizer die er voor zorgt dat de stroom van de batterij wordt omgezet in warmte. De coils zijn ook belangrijk voor de smaak en ervaring die je met het roken van een e-sigaret op doet.

​Verschillende coils

Net zo als er verschillende varianten zijn van de e-sigaret zijn er ook verschillende coils. Zo heb je coils die op je kunt afstemmen op wattage en coils die je kunt afstemmen op temperatuur. Met de temperatuur geregelde coils kun je de temperatuur waarop de e-liquid wordt verdampt afstemmen, met de wattage coils kun je alleen het aantal wattage regelen. Ook zijn er combinatie coils mogelijk. Uiteindelijk bepaalt het type metaal in de verbrander wat voor soort coil  de e-sigaret bevat. De coil brandt helemaal op en dient dan ook weer vervangen te worden. Hoe vaak deze vervangen moet worden hangt af van hoe vaak je een e-sigaret opsteekt. 

Uitproberen?

Wil je ook eens een e-sigaret uitproberen? Kijk dan op de website voor de diverse soorten e-sigaretten. Voor de eerste keer is het goed om een e-sigaret uit te kiezen met een coil die een hoge weerstand heeft. De weerstand bepaalt namelijk de hoeveelheid damp en de smaak van de e-sigaret. Hoe hoger de weerstand, hoe meer het lijkt op een echte sigaret. En dan is het een kwestie van afbouwen, zodat je uiteindelijk helemaal van de nicotine af bent.

Door: Leontine Garcia

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *